Moody’s is verniet skepties; ons kán dit weer doen, en vinnig

SNOEI DAAI SALARISREKENING

Moody’s is verniet skepties; ons kán dit weer doen, en vinnig

Suid-Afrika se ervaring in onderhandeling behoort dit maklik te maak om ’n oplossing vir die openbare sektor se salarisrekening saam met die vakbonde aanmekaar te timmer. As ons dit net wil besef, skryf JUSTICE MALALA.

SUID-AFRIKA gaan nie uit sy huidige groef kom as hy nie spog met die enorme hoeveelheid ervaring met konflikoplossing en die wysheid wat hy die afgelope 30 jaar opgebou het – en dit ook benut – nie.

Hoekom is die graderingsagentskap Moody’s skepties oor ons regering wat ’n ooreenkoms met vakbonde bereik het oor die besnoeiing van die openbare sektor se salarisrekening? Ná ons minister van finansies, Tito Mboweni, se begrotingsrede verlede week het die agentskap gesê: “Die owerhede het nog nie enige matiging in salarisse met die land se vakbonde bespreek nie, wat beslis ’n uitdaging gaan wees.”

Moody’s is skepties, want ons het nie eens die moeite gedoen om hulle te vertel hoe ons al in die verlede sulke probleme opgelos het of hulle probeer oortuig dat ons dit weer kan doen nie. Enige ander land sou vir die agentskap Suid-Afrika se beskikbare talent en ervaring uitwys om hierdie resultaat te lewer...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Welkom by Vrye Weekblad. Ons inhoud is nou in Afrikaans én Engels beskikbaar.

Al wat jy hoef te doen om gratis te begin lees, is om met jou e-pos te registreer en ’n wagwoord te skep.

Om dit te doen, kliek eenvoudig op “REGISTREER”.

Reeds geregistreer? Kliek op “MELD AAN” om voort te gaan.

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.