Stap ’n pad in noodsaaklike werkers se skoene

IN DIE VOORSTE LINIE

Stap ’n pad in noodsaaklike werkers se skoene

Sommige dienste kan eenvoudig nie via Zoom of WhatsApp-groepe gelewer word nie. MIA SPIES deel die belewenisstories van net vyf uit die derduisende noodsaaklike werkers landwyd wat die afgelope twee maande die fort aan die werkfront moes hou.

SUID-AFRIKANERS is al langer as twee maande agter Covid-19 se slotte en grendels.

Dit hou in dat ’n groot deel van die land se professionele werkerskorps – netjies uitgevat van die middellyf af boontoe, maar met pajamabroeke en pantoffels aan ondertoe – voor rekenaarskerms hul dagtake verrig. En dikwels te midde van jillende kinders en blaffende honde.

Sommige dienste kan egter nie via Zoom, Skype, e-pos of WhatsApp-groepe gelewer word nie. Daarom het diegene wat werk doen wat as noodsaaklik geklassifiseer is (soos ingevolge regulasies in die Staatskoerant uiteengesit) op hul gewone poste gebly toe die nasionale staat van inperking op 27 Maart 2020 van krag geword het...

Slegs Vrye Weekblad-intekenare kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.