Dis tyd om te begin geld maak uit al die sexy beeste wat oral ...

KONTANTKOEIE

Dis tyd om te begin geld maak uit al die sexy beeste wat oral rondloop!

Beeste wat deur kleinskaalse swart boere besit word en op gemeenskaplike grond wei, is nog nooit by die formele beesvleismark ingesluit nie. Dis ’n verlore geleentheid vir inkomstegenerering, veral in die afgeleë plattelandse gebiede waar werkloosheid so hoog soos 98% kan wees, aldus prof. Nick Vink. NAN SMITH stel ondersoek in.

HOE om die ekonomie in ’n post-Covid-19-omgewing te herstel en nuwe lewe daarin te blaas, is beslis tans een van die onderwerpe wat die meeste bespreek word. In ’n land waar die ekonomie voor Covid-19 al vol spanning en onsekerheid was, begin van hierdie gesprekke nou taamlik desperaat klink.

Inperkingsregulasies het die noodsaaklikheid van landbou en kosverskaffing benadruk, terwyl dit terselfdertyd inkomsteverlies en gepaardgaande hongerte in baie gemeenskappe veroorsaak het. Kommunale beeste verteenwoordig beslis ’n onderbenutte bron wat lewe in die landelike gebiede kan help verbeter.

Prof. Philippe Burger, ’n landbou-ekonoom aan die Universiteit van die Vrystaat, is onlangs in ’n Landbouweekblad-artikel (https://www.netwerk24.com/landbou/Nuus/kommunale-boere-kan-groeiende-stede-help-voed-20200610) (“Kommunale boere kan groeiende stede help voed”) aangehaal oor die behoefte om die waarde van beeste op kommunale weidingsgebiede te ontsluit. Die manier om dit te doen, het hy gesê, sal wees om die kommunale boere deel van die formele waardeketting te maak...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Vrye Weekblad het op 1 Oktober 2022 geskuif van Arena Holdings na die Nuwe Vrye Weekblad Mediagroep. Dit beteken dat ons jou asseblief moet vra om weer ’n lesersprofiel te skep.

Dít sal jou vir Oktober, wat C. Louis Leipoldt nie verniet “die mooiste, mooiste maand” genoem het nie, toegang gee tot alle artikels wat in dié maand gepubliseer is.

Ons hoop dit gee Arena genoeg tyd om alle uitstaande subskripsiegelde aan huidige intekenare uit te betaal.

Van 1 Januarie 2023 sal jy 'n subskripsie uitneem. Maar vir nou is alles mahala! Geniet dit. En dankie dat jy weer met ons is!

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.