Drankverbod slaan hard én dronk

ONTNUGTERING

Drankverbod slaan hard én dronk

Selfs as die regering se verbod op drankverkope in goeie trou heringestel is, behoort die vernietigende gevolge daarvan veel swaarder te weeg as die voordele wat dit vir die land se beleërde hospitale inhou, skryf WILLEM KEMPEN.

DIE syfers wys ondubbelsinnig dat die drankverbod geweldige verligting gebring het vir veral hospitale se trauma-eenhede. Voor die inperking was daar volgens die Suid-Afrikaanse Mediese Navorsingsraad gemiddeld 17,000 alkoholverwante traumagevalle per wéék in die land se hospitale; tydens vlak 4 en 5 het dié syfer met ’n allemintige 65% gedaal.

Maar die algehele drankverbod is ’n stomp, vuil byl in ’n operasie wat ’n gesteriliseerde skalpel vereis het. As dit net byvoorbeeld bier en hardehout was wat nie meer in sjebiens en drankwinkels verkoop mag word nie, sou die hele tafelwynbedryf en al die ekonomiese aktiwiteit wat daarmee saamgaan nie ook in die gedrang gewees het nie.

En moenie dié verwante bedrywe gering ag nie – die Wes-Kaapse wynland is waarskynlik naas die Krugerwildtuin die grootste enkele trekpleister vir buitelandse toeriste na Suid-Afrika, en wyntoeriste is gewoonlik nie skaam om die dollars en euro’s uit te haal nie...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Welkom by Vrye Weekblad. Ons inhoud is nou in Afrikaans én Engels beskikbaar.

Al wat jy hoef te doen om gratis te begin lees, is om met jou e-pos te registreer en ’n wagwoord te skep.

Om dit te doen, kliek eenvoudig op “REGISTREER”.

Reeds geregistreer? Kliek op “MELD AAN” om voort te gaan.

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.