×

Ons het nuus vir jou.

Registreer gratis op Vrye Weekblad en ontvang nuusbriewe per e-pos, lewer kommentaar en meer.
Registreer nou
Trump se WeChat-verbod kan SA pensioenarisse en beleggers se sak ...

’N DELIKATE WAAGSTUK

Trump se WeChat-verbod kan SA pensioenarisse en beleggers se sak ruk

Dis g’n geheim dat die Amerikaanse president nie veel ooghare vir China het nie, maar volgens GIULIETTA TALEVI kan sý probleem dalk nou ook Suid-Afrikaners se probleem raak, veral wat ons pensioen- en beleggingsgeld betref.

DONALD Trump se anti-China-sentiment klink dalk soos ’n probleem ver weg aan die ander kant van die wêreld, maar ongelukkig gaan dit waarskynlik ’n uitwerking op elke Suid-Afrikaanse pensioenaris of belegger hê, bloot omdat Naspers vir ons plaaslike mark belangrik is.

As jy nie die laaste tyd die nuus gevolg het nie: Amerika het verlede week sy visier gestel op die Chinese tegnologiereus Tencent, waarvan Naspers 31% besit en waaraan dié Suid-Afrikaanse maatskappy sy ongelooflike aandelemarksukses van die afgelope 19 jaar te danke het.

Die Trump-administrasie het aangekondig dat hy “mense en eiendomme binne Amerikaanse jurisdiksies” ná 45 dae sou verbied om “transaksies” met WeChat (https://www.nytimes.com/2020/08/07/business/trump-china-wechat-tiktok.html) en TikTok (https://www.nytimes.com/2020/08/01/technology/tiktok-trump-microsoft-bytedance-china-ban.html) te doen – albei Chinese apps. Naspers het onmiddellik die druk gevoel – sy aandeelprys het verlede Vrydag met 4.1% op die JSE gedaal voordat dit deels herstel het...

Slegs Vrye Weekblad-intekenaars kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud. Daar is ’n spesiale tarief vir pensioenarisse.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Het jy ’n intekenbewys? Gebruik dit nou.

Vrae of probleme?
E-pos hulp@vryeweekblad.com of skakel 0860 52 52 00.

X