Trump se WeChat-verbod kan SA pensioenarisse en beleggers se sak ...

’N DELIKATE WAAGSTUK

Trump se WeChat-verbod kan SA pensioenarisse en beleggers se sak ruk

Dis g’n geheim dat die Amerikaanse president nie veel ooghare vir China het nie, maar volgens GIULIETTA TALEVI kan sý probleem dalk nou ook Suid-Afrikaners se probleem raak, veral wat ons pensioen- en beleggingsgeld betref.

DONALD Trump se anti-China-sentiment klink dalk soos ’n probleem ver weg aan die ander kant van die wêreld, maar ongelukkig gaan dit waarskynlik ’n uitwerking op elke Suid-Afrikaanse pensioenaris of belegger hê, bloot omdat Naspers vir ons plaaslike mark belangrik is.

As jy nie die laaste tyd die nuus gevolg het nie: Amerika het verlede week sy visier gestel op die Chinese tegnologiereus Tencent, waarvan Naspers 31% besit en waaraan dié Suid-Afrikaanse maatskappy sy ongelooflike aandelemarksukses van die afgelope 19 jaar te danke het.

Die Trump-administrasie het aangekondig dat hy “mense en eiendomme binne Amerikaanse jurisdiksies” ná 45 dae sou verbied om “transaksies” met WeChat (https://www.nytimes.com/2020/08/07/business/trump-china-wechat-tiktok.html) en TikTok (https://www.nytimes.com/2020/08/01/technology/tiktok-trump-microsoft-bytedance-china-ban.html) te doen – albei Chinese apps. Naspers het onmiddellik die druk gevoel – sy aandeelprys het verlede Vrydag met 4.1% op die JSE gedaal voordat dit deels herstel het...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Vrye Weekblad het op 1 Oktober 2022 geskuif van Arena Holdings na die Nuwe Vrye Weekblad Mediagroep. Dit beteken dat ons jou asseblief moet vra om weer ’n lesersprofiel te skep.

Dít sal jou vir Oktober, wat C. Louis Leipoldt nie verniet “die mooiste, mooiste maand” genoem het nie, toegang gee tot alle artikels wat in dié maand gepubliseer is.

Ons hoop dit gee Arena genoeg tyd om alle uitstaande subskripsiegelde aan huidige intekenare uit te betaal.

Van 1 Januarie 2023 sal jy 'n subskripsie uitneem. Maar vir nou is alles mahala! Geniet dit. En dankie dat jy weer met ons is!

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.