Munisipaliteit vat dalk ’n deel van jou taks-terugbetaling

BOEKE MOET BALANSEER

Munisipaliteit vat dalk ’n deel van jou taks-terugbetaling

Munisipaliteite stel nou hul visier op belastingbetalers met agterstallige skuld se terugbetalings van die Suid-Afrikaanse Inkomstediens (SAID). In dieselfde asem vra hulle ook meer geld van die fiskus, skryf JACO VISSER.

DIE Suid-Afrikaanse Vereniging vir Plaaslike Regering (Salga) wil hê die Wet op Belastingadministrasie moet gewysig word sodat die munisipale skuld van belastingbetalers wat ná die indiening van hul jaarlikse opgawe ’n terugbetaling te wagte is, eers vereffen moet word voordat hulle dan die res kan kry.

Dit was die voorstel van Thembi Nkadimeng, voorsitter van Salga se uitvoerende komitee en ook uitvoerende burgemeester van Polokwane, nadat sy erken het dat 59% van munisipaliteite se debiteurskuld oninvorderbaar is. Sy het Dinsdag tydens die Nasionale Raad van Provinsies se eerste dag van sy Plaaslike Regering-week gepraat.

“Voordat belasting terugbetaal word, moet hulle nagaan met die munisipaliteit of die persoon wie se geld terugbetaalbaar is, nie sy of haar munisipaliteit [geld] skuld nie,” het sy gesê. “Indien die belastingbetaler skuld, moet die geld wat aan die munisipaliteit geskuld word eers betaal word voordat ’n terugbetaling (aan die belastingbetaler) gedeponeer word.”..

Slegs Vrye Weekblad-intekenare kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.