Munisipaliteit vat dalk ’n deel van jou taks-terugbetaling

BOEKE MOET BALANSEER

Munisipaliteit vat dalk ’n deel van jou taks-terugbetaling

Munisipaliteite stel nou hul visier op belastingbetalers met agterstallige skuld se terugbetalings van die Suid-Afrikaanse Inkomstediens (SAID). In dieselfde asem vra hulle ook meer geld van die fiskus, skryf JACO VISSER.

DIE Suid-Afrikaanse Vereniging vir Plaaslike Regering (Salga) wil hê die Wet op Belastingadministrasie moet gewysig word sodat die munisipale skuld van belastingbetalers wat ná die indiening van hul jaarlikse opgawe ’n terugbetaling te wagte is, eers vereffen moet word voordat hulle dan die res kan kry.

Dit was die voorstel van Thembi Nkadimeng, voorsitter van Salga se uitvoerende komitee en ook uitvoerende burgemeester van Polokwane, nadat sy erken het dat 59% van munisipaliteite se debiteurskuld oninvorderbaar is. Sy het Dinsdag tydens die Nasionale Raad van Provinsies se eerste dag van sy Plaaslike Regering-week gepraat.

“Voordat belasting terugbetaal word, moet hulle nagaan met die munisipaliteit of die persoon wie se geld terugbetaalbaar is, nie sy of haar munisipaliteit [geld] skuld nie,” het sy gesê. “Indien die belastingbetaler skuld, moet die geld wat aan die munisipaliteit geskuld word eers betaal word voordat ’n terugbetaling (aan die belastingbetaler) gedeponeer word.”..

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Welkom by Vrye Weekblad. Ons inhoud is nou in Afrikaans én Engels beskikbaar.

Al wat jy hoef te doen om gratis te begin lees, is om met jou e-pos te registreer en ’n wagwoord te skep.

Om dit te doen, kliek eenvoudig op “REGISTREER”.

Reeds geregistreer? Kliek op “MELD AAN” om voort te gaan.

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.