×

Ons het nuus vir jou.

Registreer gratis op Vrye Weekblad en ontvang nuusbriewe per e-pos, lewer kommentaar en meer.
Registreer nou
Baie is beslis fout, maar Suid-Afrika misluk darem nog nie

DAAR ÍS NOG TYD

Baie is beslis fout, maar Suid-Afrika misluk darem nog nie

Die regering misluk klaaglik met die lewering van basiese dienste en om te verseker dat elke landsburger veilig voel. Dit beteken egter nie dat Suid-Afrika op misluktestaat-status afstuur nie, skryf HUGO PIENAAR.

NÁ die byna 10 “verlore” jare van die Jacob Zuma-en-Gupta-treurmare, is dit vergesog om te dink dat Suid-Afrika oor nog 10 jaar ’n mislukte staat kan wees? Nie heeltemal nie, maar dis beslis ook nie onafwendbaar nie. Die gevolge van Covid-19 gaan dit nog moeiliker maak om die land terug op ’n pad na groter welvarendheid te plaas, maar die boustene om algehele verval te verhoed word stadiger maar seker reeds in gereedheid gebring.

Eunomix, ’n Johannesburgse konsultasiefirma, voer in ’n onlangse verslag oor Suid-Afrika aan dat indien die land nie dramaties wegswenk van die negatiewe tendenslyn van die onlangse verlede nie, ons afpyl om teen die einde van die dekade ’n mislukte staat te wees.

Wat is ’n mislukte staat? ..

Slegs Vrye Weekblad-intekenaars kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud. Daar is ’n spesiale tarief vir pensioenarisse.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Het jy ’n intekenbewys? Gebruik dit nou.

Vrae of probleme?
E-pos hulp@vryeweekblad.com of skakel 0860 52 52 00.

Speech Bubbles

Om kommentaar te lewer op hierdie artikel, registreer (dis vinnig en gratis) of meld aan.

Lees eers ons Kommentaarbeleid voor jy kommentaar lewer.

Alle kommentaar moet ons kommentaarreëls volg.
X