Withuis-stryd: Nou wys die krake

TRUMP DIE MISLUKKING

Withuis-stryd: Nou wys die krake

Donald Trump is ‘the wrong man for the job', is die gevolgtrekking waartoe die ondersoekende joernalis en skrywer Bob Woodward, van Watergate-faam, kom in sy nuwe Trump-boek. Ondanks die opspraakwekkende onthullings in die boek en plofbare propagandamateriaal is Joe Biden se veldtog steeds maar bra flou, skryf ARRIE ROSSOUW.

MET minder as 50 dae oor voor die Amerikaanse presidentsverkiesing begin die krake wys. Om pres. Donald Trump se berugte Charlottesville-verklaring effe gewysig aan te haal: “There are good [cracks] on both sides”.

Laas naweek is onthul dat Michael Caputo, assistent-sekretaris van openbare dienste van die invloedryke Department of Health and Human Services (HHS), wat onder meer die publiek moet inlig oor die Covid-pandemie, die weeklikse gesaghebbende departementele verslag oor die stand van openbare gesondheid verander om in pas te wees met pres. Trump se politieke retoriek en misleidende openbare standpunte oor die erns van die pandemie. Die onthulling het gewys hoe Caputo probeer voorskryf aan die wetenskaplikes van die Center for Disease Control and Prevention (CDC) oor hoe hulle moet rapporteer oor die coronavirus.

Hoewel hy geen toepaslike kennis of ondervinding van openbare gesondheid het nie en voorheen vir Russiese politici en later aan Trump –eers as presidensiële kandidaat en toe as president – politieke raad gegee het, is hy in 2019 by HHS aangestel om die Trump-administrasie se “boodskap” in te dra en ’n ogie oor die wetenskaplikes (lees: “the deep state”) in die departement te hou...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Vrye Weekblad het op 1 Oktober 2022 geskuif van Arena Holdings na die Nuwe Vrye Weekblad Mediagroep. Dit beteken dat ons jou asseblief moet vra om weer ’n lesersprofiel te skep.

Dít sal jou vir Oktober, wat C. Louis Leipoldt nie verniet “die mooiste, mooiste maand” genoem het nie, toegang gee tot alle artikels wat in dié maand gepubliseer is.

Ons hoop dit gee Arena genoeg tyd om alle uitstaande subskripsiegelde aan huidige intekenare uit te betaal.

Van 1 Januarie 2023 sal jy 'n subskripsie uitneem. Maar vir nou is alles mahala! Geniet dit. En dankie dat jy weer met ons is!

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.