Phumzile van Damme uit as LP

KOLSKOOT

Phumzile van Damme uit as LP

Minder as 'n jaar terug nog het Van Damme, 'n ster in die Demokratiese Alliansie en toe die reguitpratende skaduminister vir kommunikasie, aan ANNELIESE BURGESS gesê sy gaan nêrens. Maar, het sy verklaar, dit ‘help nie mens rubbish net mense as hulle waai nie’. Die party moet die ongemak wat mense tot die punt bring, probeer verstaan. Maar die spanning met Helen Zille was reeds in die ope – en dis geen verrassing dat sy nou aangekondig het sy waai as DA-LP oor 'n ‘kliek individue' in die DA nie.

SY is klein van statuur, maar haar groot persoonlikheid drup soos kondensasie van my Zoom-skerm af.

Sy is ongelooflik direk en lag diep (en baie). By die parlement kan Phumzile van Damme altyd deur 'n ring getrek word met haar treffende uitrustings en kenmerkende rooi lipstiffie. Vanoggend dra sy 'n eenvoudige grys trui en daar is nie 'n sweempie grimering te bespeur nie. Sy gesels met my vanuit haar Seepuntse woonstel, waar sy saam met haar man woon.

Ons gesels vir langer as 'n uur, en as ek haar in enkele woorde daarna sou moes opsom, sou ek sê: reguit, emosioneel-eerlik, gedrewe, beginselvas, familievas. ..

Slegs Vrye Weekblad-intekenare kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.