Pandemie laat kuberkopies én boewe floreer – en jonges loop...

KEN JOU REGTE

Pandemie laat kuberkopies én boewe floreer – en jonges loop die ergste deur

Covid-19 het webwinkels gewilder as ooit tevore help maak, maar daarmee saam kom ook ’n toename in kullery en bedrog aanlyn. En dis allermins net ouer mense wat vir die slenters val, skryf ROZANNE ELS.

DIE getal verdagte aanlyn transaksies in Suid-Afrika het van 11 Maart 2020 – net toe die pandemie begin byt het – tot 11 Maart vanjaar met meer as 43% gestyg vergeleke met die ooreenstemmende tydperk in 2019 tot 2020, blyk uit ’n verslag (https://newsroom.transunion.co.za/one-year-after-covid-19-transunion-research-shows-digital-fraud-attempts-in-south-africa-have-increased-exponentially/)wat verlede week deur die kredietburo TransUnion gepubliseer is.

Dié bevindinge is gegrond op data van biljoene transaksies op webwerwe en apps.

Verdagte transaksies sluit in waar bedrieërs kliënte se besonderhede by aanlyn winkels steel (hetsy persoonlike of finansiële inligting), waar ’n verbruiker ’n ongeldige aanlyn betaling maak, of waar aanlyn winkels eenvoudig nooit die goedere by die koper uitkry nie...

Slegs Vrye Weekblad-intekenare kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.