×

Ons het nuus vir jou.

Registreer gratis op Vrye Weekblad en ontvang nuusbriewe per e-pos, lewer kommentaar en meer.
Registreer nou
Pandemie laat kuberkopies én boewe floreer – en jonges loop die ...

KEN JOU REGTE

Pandemie laat kuberkopies én boewe floreer – en jonges loop die ergste deur

Covid-19 het webwinkels gewilder as ooit tevore help maak, maar daarmee saam kom ook ’n toename in kullery en bedrog aanlyn. En dis allermins net ouer mense wat vir die slenters val, skryf ROZANNE ELS.

DIE getal verdagte aanlyn transaksies in Suid-Afrika het van 11 Maart 2020 – net toe die pandemie begin byt het – tot 11 Maart vanjaar met meer as 43% gestyg vergeleke met die ooreenstemmende tydperk in 2019 tot 2020, blyk uit ’n verslag (https://newsroom.transunion.co.za/one-year-after-covid-19-transunion-research-shows-digital-fraud-attempts-in-south-africa-have-increased-exponentially/)wat verlede week deur die kredietburo TransUnion gepubliseer is.

Dié bevindinge is gegrond op data van biljoene transaksies op webwerwe en apps.

Verdagte transaksies sluit in waar bedrieërs kliënte se besonderhede by aanlyn winkels steel (hetsy persoonlike of finansiële inligting), waar ’n verbruiker ’n ongeldige aanlyn betaling maak, of waar aanlyn winkels eenvoudig nooit die goedere by die koper uitkry nie...

Slegs Vrye Weekblad-intekenaars kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud. Daar is ’n spesiale tarief vir pensioenarisse.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Het jy ’n intekenbewys? Gebruik dit nou.

Vrae of probleme?
E-pos hulp@vryeweekblad.com of skakel 0860 52 52 00.

X