×

Ons het nuus vir jou.

Registreer gratis op Vrye Weekblad en ontvang nuusbriewe per e-pos, lewer kommentaar en meer.
Registreer nou
Wanneer die daad van skryf oorneem

’N MANIER VAN ONTDEKKING

Wanneer die daad van skryf oorneem

Ons leef in ’n tyd van alleenheid, eensaamheid en afsondering. Die gevreesde virus neem ons een ná die ander na ons grafte, na brandstapels en na niksheid. In tye soos dié is skrywers op hul beste, sê ISMAIL LAGARDIEN. Daar is altyd ’n maar ...

BAIE dinge, emosies of gevoelighede moet eerder vermy word. Dié wat die laaste paar weke uitgestaan het, is jaloesie, afguns en selfbejammering.

Ek het geen groot morele basis om jaloesie, afguns of selfbejammering te vermy nie. Daar is enersyds niks nuttigs in enige hiervan nie (nie dat ek ’n nuttige, morele lewe lei nie), en dis alles buitendien ’n mors van tyd. Maar soms kom spyt, woede of teleurstelling na vore, en dit word ook onderdruk. Ek onthou nou dat toe my ouers oorlede is, pas ná mekaar in 2013 en 2014, ek nie getreur het nie. Ek het nie hul onderskeie begrafnisse bygewoon nie, maar bloot aangestap. Ek weet ek is veronderstel om te rou, maar ek kan nie voorgee om dit te doen nie.

Daar is natuurlik geen noodwendige band tussen dit alles en skryf nie. Dit is die lewe van ’n skrywer wat my lewe vorm. En ek weet nooit waarheen dit my gaan neem nie; soms is daar net wasige beelde, woorde en passasies; vae herinneringe .....

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Vrye Weekblad het op 1 Oktober 2022 geskuif van Arena Holdings na die Nuwe Vrye Weekblad Mediagroep. Dit beteken dat ons jou asseblief moet vra om weer ’n lesersprofiel te skep.

Dít sal jou vir Oktober, wat C. Louis Leipoldt nie verniet “die mooiste, mooiste maand” genoem het nie, toegang gee tot alle artikels wat in dié maand gepubliseer is.

Ons hoop dit gee Arena genoeg tyd om alle uitstaande subskripsiegelde aan huidige intekenare uit te betaal.

Van 1 November af sal jy ’n subskripsie kan uitneem. Maar vir nou is alles mahala! Geniet dit. En dankie dat jy weer met ons is!

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.