Die ‘profete’ wat stinkryk word uit die vrees vir heksery en ...

BUSHIRI EN KIE.

Die ‘profete’ wat stinkryk word uit die vrees vir heksery en ander bonatuurlike mites

Charismatiese kerke in Afrika speel ’n verderflike rol op die vasteland, skryf ISMAIL LAGARDIEN. Baie van wat die selfverklaarde, skatryk profeet Shepherd Bushiri byvoorbeeld predik, klink teksboek-eg, maar daaragter skuil ook onaangename waarhede.

EK het al kroeë of drinkplekke in van die mees obskure plekke in die wêreld besoek, en byna altyd was daar ’n kennisgewing: “Geen godsdiens of politiek” mag hier bespreek word nie. Iewers in Latyns-Amerika was dit “No Fútbol or Politics”. Ek het altyd oor die laaste een gewonder – voetbal (oftewel sokker) is die belangrikste van die minder belangrike dinge in die lewe, en ek wou daaroor praat. En ek het aanvaar aangesien ek in ’n Latyns-Amerikaanse land was, was daar algemene ooreenstemming oor Katolisisme. Ek het maar my bek gehou en nog ’n local cerveza bestel.

In ieder geval. Sober soos ’n priester, en aangesien ons nie nou in ’n kroeg is nie, wil ek godsdiens bespreek. Ek wil net vooraf sê dat ek presies dieselfde  sienings van die drie Abrahamistiese godsdienste het.

Eerstens, ek verkies wetenskap bo geloof, maar is ook bewus daarvan dat wetenskap nie al die antwoorde het nie – altans nog nie. Maar kom ons raak spesifiek. In die nasleep van die Bushiri-sage, en Ray McCauley se reaksie daarop, wil ek ’n gewaagde stelling maak. ..

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Vrye Weekblad het op 1 Oktober 2022 geskuif van Arena Holdings na die Nuwe Vrye Weekblad Mediagroep. Dit beteken dat ons jou asseblief moet vra om weer ’n lesersprofiel te skep.

Dít sal jou vir Oktober, wat C. Louis Leipoldt nie verniet “die mooiste, mooiste maand” genoem het nie, toegang gee tot alle artikels wat in dié maand gepubliseer is.

Ons hoop dit gee Arena genoeg tyd om alle uitstaande subskripsiegelde aan huidige intekenare uit te betaal.

Van 1 Januarie 2023 sal jy 'n subskripsie uitneem. Maar vir nou is alles mahala! Geniet dit. En dankie dat jy weer met ons is!

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.