Die ‘profete’ wat stinkryk word uit die vrees vir heksery en...

BUSHIRI EN KIE.

Die ‘profete’ wat stinkryk word uit die vrees vir heksery en ander bonatuurlike mites

Charismatiese kerke in Afrika speel ’n verderflike rol op die vasteland, skryf ISMAIL LAGARDIEN. Baie van wat die selfverklaarde, skatryk profeet Shepherd Bushiri byvoorbeeld predik, klink teksboek-eg, maar daaragter skuil ook onaangename waarhede.

EK het al kroeë of drinkplekke in van die mees obskure plekke in die wêreld besoek, en byna altyd was daar ’n kennisgewing: “Geen godsdiens of politiek” mag hier bespreek word nie. Iewers in Latyns-Amerika was dit “No Fútbol or Politics”. Ek het altyd oor die laaste een gewonder – voetbal (oftewel sokker) is die belangrikste van die minder belangrike dinge in die lewe, en ek wou daaroor praat. En ek het aanvaar aangesien ek in ’n Latyns-Amerikaanse land was, was daar algemene ooreenstemming oor Katolisisme. Ek het maar my bek gehou en nog ’n local cerveza bestel.

In ieder geval. Sober soos ’n priester, en aangesien ons nie nou in ’n kroeg is nie, wil ek godsdiens bespreek. Ek wil net vooraf sê dat ek presies dieselfde  sienings van die drie Abrahamistiese godsdienste het.

Eerstens, ek verkies wetenskap bo geloof, maar is ook bewus daarvan dat wetenskap nie al die antwoorde het nie – altans nog nie. Maar kom ons raak spesifiek. In die nasleep van die Bushiri-sage, en Ray McCauley se reaksie daarop, wil ek ’n gewaagde stelling maak. ..

Slegs Vrye Weekblad-intekenare kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.