’n ‘Amper-boek’ vlek die EFF se fascisme tot by Hitler oop

DESPOTE EN DIKTATORS

’n ‘Amper-boek’ vlek die EFF se fascisme tot by Hitler oop

Hy sit in sak en as, sê ISMAIL LAGARDIEN. Die inperking het ’n boek oor die EFF waaraan hy vroeër vanjaar begin werk het, tot stilstand laat knars. Hy het nietemin reeds heelwat insiggewende gevolgtrekkings op papier vasgelê en deel graag van dié ‘verdoemende' inligting.

EK voel nou al weke lank mismoedig en verneder. Ek voel asof ek misluk het en nie vertrou kan word nie. Dis nie die eerste keer dat ek só voel nie – die laaste keer was in die maande voordat ek bedank het as uitvoerende dekaan van ekonomiese en bestuurswetenskappe aan die Nelson Mandela-universiteit. Maar dis ’n storie vir ’n ander dag.

Dié keer is ek in ’n benarde toestand omdat ek genader is, ’n opdrag gekry en ’n kontrak geteken het om ’n boek oor die Economic Freedom Fighters (EFF) en hul fascistiese neigings te skryf. Ek het einde Januarie begin navorsing doen, drie hoofstukke saamgeflans en toe tref die inperking ons. Dit was onmoontlik om plaaslik te reis en om onderhoude te reël. En ek kon glad toegang kry tot argiewe en dokumente in instellings oor die land heen nie, en dis dokumente wat ek nodig gehad het om baie van die dinge te bevestig wat ek reeds geweet het of wat aan my vertel is.

Ek is druipstert terug na die uitgewer en het vir hom gesê ek kan nie hiermee voortgaan nie. Ek dink nie ek sal hom weer in die oë kan kyk nie …..

Slegs Vrye Weekblad-intekenare kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.