Los tog nou die rasbeheptheid – kom ons bou eerder die land saam

FOKUS OP INTEGRASIE

Los tog nou die rasbeheptheid – kom ons bou eerder die land saam

Kom ons laat nou eens en vir altyd al die ras-eksklusiwiteit agter ons, sê ISMAIL LAGARDIEN. En hou terselfdertyd op om vrees en leuens te versprei.

EK is ’n paar jaar gelede deur AfriForum gedreig dat ek voor die Menseregtekommissie gedaag sou word omdat “ek nie van wit mense hou nie”. Dis ’n lang, ingewikkelde storie, wat ek regtens verbied word om te bespreek. Dis belaglik om dit te sê, want dit klink voorskools, maar ek het nie ’n teensin in mense op grond van hulle ras nie. Ek vind daardie soort gesprek nogal vervelig.

Ek het AfriForum min of meer geïgnoreer, behalwe vir ’n bietjie geskerts op Twitter, en het Dan Roodt net een maal uitgedaag, maar net oor sy noue verbintenis met ’n wit heerssugtige beweging in Amerika. Ek stel meer belang in globale historiese en sosiale magte, en dis dus net omdat AfriForum netjies inpas by die globale opkoms van etno-nasionalisme, wit heerskappy en ’n soeke na suiwerheid van Pakistan tot Pennsilvanië, dat hulle my aandag getrek het. Ek sal nietemin nie direk met hulle skakel nie. Ek het beter dinge om met my tyd te doen.

Toekomsfokus..

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Vrye Weekblad het op 1 Oktober 2022 geskuif van Arena Holdings na die Nuwe Vrye Weekblad Mediagroep. Dit beteken dat ons jou asseblief moet vra om weer ’n lesersprofiel te skep.

Dít sal jou vir Oktober, wat C. Louis Leipoldt nie verniet “die mooiste, mooiste maand” genoem het nie, toegang gee tot alle artikels wat in dié maand gepubliseer is.

Ons hoop dit gee Arena genoeg tyd om alle uitstaande subskripsiegelde aan huidige intekenare uit te betaal.

Van 1 Januarie 2023 sal jy 'n subskripsie uitneem. Maar vir nou is alles mahala! Geniet dit. En dankie dat jy weer met ons is!

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.