Wat die loongaping tussen geslagte vir ons van vroue se waarde sê

KRAP WAAR DIT JEUK

Wat die loongaping tussen geslagte vir ons van vroue se waarde sê

Die meeste ontwikkelde lande het reeds vir dekades diskriminerende vergoedingspraktyke verbied, tog toon elke denkbare aanwyser dat vroue steeds nie na waarde geag word nie. DOUW STEYN het sy bes probeer om die ‘leuen' aan die kaak te stel.

EK het al soveel male gelees en gehoor dat vroue minder as mans verdien en dit gewoonlik afgemaak as nog ’n poging tot sosiogeniëring. Dat die feministe alweer wil krap waar dit nie jeuk nie. Volgens my (en hopelik alle ingeligte mans) word almal presies dieselfde betaal vir dieselfde werk. Ek het nog nooit ’n betrekking gesien met twee verskillende salarisskale vir mans en vroue nie.

Verskille in vergoeding tussen byvoorbeeld ’n groep bestuurders kan maklik verklaar word: Die mans dien gewoonlik almal reeds 10 jaar in die hoedanigheid terwyl die paar vroue maar onlangse toetreders/oortreders is. Dan sou ons ook so ’n terloopse aanmerking maak dat die vroue ook seker al weer binne ’n jaar bevorder sal word en die loongaping net erger gaan raak.

En dan die genadeslag: Sodra die druk toeneem, gaan hulle seker swanger raak. Sewe maande sal ons hulle moet dra, dan volg die kraamverlof en met die terugkeer die alewige spesiale verlof vir familieverpligtinge. Nee wat; indien mans dan wel meer verdien as vroue, is daar ’n baie goeie en rasionele rede daarvoor...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Vrye Weekblad het op 1 Oktober 2022 geskuif van Arena Holdings na die Nuwe Vrye Weekblad Mediagroep. Dit beteken dat ons jou asseblief moet vra om weer ’n lesersprofiel te skep.

Dít sal jou vir Oktober, wat C. Louis Leipoldt nie verniet “die mooiste, mooiste maand” genoem het nie, toegang gee tot alle artikels wat in dié maand gepubliseer is.

Ons hoop dit gee Arena genoeg tyd om alle uitstaande subskripsiegelde aan huidige intekenare uit te betaal.

Van 1 Januarie 2023 sal jy 'n subskripsie uitneem. Maar vir nou is alles mahala! Geniet dit. En dankie dat jy weer met ons is!

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.