Beloftes maak skuld

VERPLAASTE HERVERDELING, MISPLAASTE REGSTELLING

Beloftes maak skuld

The Promise, Damon Galgut se jongste en internasionaal geloofde roman, is 'n hellevuur van morele bankrotskap, skryf JONATHAN AMID. Dis 'n epiese boek, boonop sonder enige aanhalingstekens!

DIE fynproewer beskou met reg 'n nuwe Damon Galgut-roman as unieke belewenis: Galgut, reeds twee keer vir die Man Bookerprys benoem, lewer al drie dekades lank uitmuntende skryfwerk wat hom naas J.M. Coetzee as een van die land se beste literêre uitvoerprodukte gevestig het.

Galgut skram nie weg van harde realiteite nie. The Good Doctor het in 'n kliniek in 'n apartheid-tuisland afgespeel en idealisme se gevare belig; The Imposter handel oor 'n digter se selfopgelegde ballingskap na die platteland, die ene ongemak, broeiende onheil en bedreiging. The Quarry vind sy weg na 'n moord vroeg in die verhaal. Bykans elk van Galgut se donker verhale konfronteer isolasie, die dood, onverwagse intimiteit – veral tussen mans – en die faktore en prosesse – geskiedkundig en veel meer banaal – wat mense van mekaar geskei hou.

Wat opval in Galgut se gestroopte, gelade prosa is presies hoe die intimiteit van huishoudelike dramas en konflik inpas in die groter legkaart van die blik op sy geboorteland, gewelddadig en getraumatiseerd. Die geskiedenis vra of daar enige uitweg vir hierdie land, met al sy belofte, behalwe gruwelike konflik en geweld is...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Vrye Weekblad het op 1 Oktober 2022 geskuif van Arena Holdings na die Nuwe Vrye Weekblad Mediagroep. Dit beteken dat ons jou asseblief moet vra om weer ’n lesersprofiel te skep.

Dít sal jou vir Oktober, wat C. Louis Leipoldt nie verniet “die mooiste, mooiste maand” genoem het nie, toegang gee tot alle artikels wat in dié maand gepubliseer is.

Ons hoop dit gee Arena genoeg tyd om alle uitstaande subskripsiegelde aan huidige intekenare uit te betaal.

Van 1 Januarie 2023 sal jy 'n subskripsie uitneem. Maar vir nou is alles mahala! Geniet dit. En dankie dat jy weer met ons is!

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.