×

Ons het nuus vir jou.

Registreer gratis op Vrye Weekblad en ontvang nuusbriewe per e-pos, lewer kommentaar en meer.
Registreer nou
Cyril skakel die lig aan vir ekonomiese hervorming

’N PAD UIT DIE MODDER

Cyril skakel die lig aan vir ekonomiese hervorming

Pres. Cyril Ramaphosa se verrassende besluit om die perk op selfopgewekte krag te verhoog kan op sigself ’n enorme ekonomiese impak hê. Maar as dit boonop die bal aan rol kan kry vir ander hervormings wat tans stilstaan, kan dit ’n bepalende oomblik vir die land wees, skryf CLAIRE BISSEKER.

DIE sakesektor is geesdriftig oor die onlangse beleidsverskuiwing in energiehervorming. Nie net word die verhoging van die perk op selfopwekking van 10MW tot 100MW as die ekonomies doeltreffendste hervorming op Suid-Afrika se agenda beskou nie, maar so ’n dapper stap was ook heeltemal onverwags. Dit het vereis dat pres. Cyril Ramaphosa van sy skaars politieke kapitaal bestee.

Dit, tesame met die aankondiging dat die privaat sektor ’n meerderheidsbelang in die SAL kan bekom, dui op ’n onderliggende verskuiwing in die regering se denkwyse.

Die politieke implikasies van die hervormings kan selfs groter as die ekonomiese implikasies wees, aangesien die president die voetslepers in sy kabinet geïgnoreer het. Dit is ’n klinkende oorwinning vir getuienis-gegronde beleidsvorming en die hervormingdrywers in Operasie Vulindlela...

Slegs Vrye Weekblad-intekenaars kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud. Daar is ’n spesiale tarief vir pensioenarisse.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Het jy ’n intekenbewys? Gebruik dit nou.

Vrae of probleme?
E-pos hulp@vryeweekblad.com of skakel 0860 52 52 00.

X