Cyril skakel die lig aan vir ekonomiese hervorming

’N PAD UIT DIE MODDER

Cyril skakel die lig aan vir ekonomiese hervorming

Pres. Cyril Ramaphosa se verrassende besluit om die perk op selfopgewekte krag te verhoog kan op sigself ’n enorme ekonomiese impak hê. Maar as dit boonop die bal aan rol kan kry vir ander hervormings wat tans stilstaan, kan dit ’n bepalende oomblik vir die land wees, skryf CLAIRE BISSEKER.

DIE sakesektor is geesdriftig oor die onlangse beleidsverskuiwing in energiehervorming. Nie net word die verhoging van die perk op selfopwekking van 10MW tot 100MW as die ekonomies doeltreffendste hervorming op Suid-Afrika se agenda beskou nie, maar so ’n dapper stap was ook heeltemal onverwags. Dit het vereis dat pres. Cyril Ramaphosa van sy skaars politieke kapitaal bestee.

Dit, tesame met die aankondiging dat die privaat sektor ’n meerderheidsbelang in die SAL kan bekom, dui op ’n onderliggende verskuiwing in die regering se denkwyse.

Die politieke implikasies van die hervormings kan selfs groter as die ekonomiese implikasies wees, aangesien die president die voetslepers in sy kabinet geïgnoreer het. Dit is ’n klinkende oorwinning vir getuienis-gegronde beleidsvorming en die hervormingdrywers in Operasie Vulindlela...

Slegs Vrye Weekblad-intekenare kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.