‘Suid-Afrika grawe vir homself ’n baie diep fiskale gat’

REALISTIESE PRIORITEITE NOU NODIG

‘Suid-Afrika grawe vir homself ’n baie diep fiskale gat’

Michael Sachs, ’n Wits-professor en voormalige begrotingshoof by die nasionale tesourie, vertel vir SAM MKOKELI dat Suid-Afrika se finansies in ’n verskriklike toestand is. Hy verduidelik hoe die agteruitgang begin het en stippel die hindernisse uit wat in die pad van oplossings staan.

SUID-AFRIKA word deur ernstige strukturele probleme in die gesig gestaar waarvoor geen maklike oplossings bestaan nie. So sê Michael Sachs, ’n beleidskenner met baie ervaring van die formulering en implementering van ekonomiese beleide van diep binne die staat en die agterkamers van Luthuli-huis.

Die land is vir die afsienbare toekoms op ’n afwaartse spiraal, met ’n samelewing wat nie gewillig is om sy beleide te posisioneer met betrekking tot hindernisse wat plaaslike probleme en globale faktore meebring nie, sê Sachs.

“Dit is ’n strukturele krisis. Ek dink dis waarskynlik die belangrikste punt – dat dit nie tydelik is nie. Dit is nie iets wat op kort of medium termyn sal weggaan nie...

Slegs Vrye Weekblad-intekenare kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.