Plastiekoorloë: Arm lande kan nou hierdie afval weier

GEMORSJORS

Plastiekoorloë: Arm lande kan nou hierdie afval weier

Plastiek is wêreldwyd 'n massiewe bedryf, en die handel in afvalplastiek net so groot. Tot nou toe het baie ryk lande hulle gemors eenvoudig na arm lande uitgevoer, maar danksy die Basel-konvensie het armer lande nou die reg om dié enorme invoer van plastiekafval te weier. JEN ALLAN stel ondersoek in.


DIE wêreld het in 2016 altesaam 242 miljoen ton plastiek geskep. Hierdie syfer sal na verwagting in die volgende 30 jaar met 70% groei. Dieselfde plastiek is egter ook 'n verhandelbare produk in 'n internasionale bedryf wat elke jaar $200 biljoen werd is...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Die meeste van ons artikels is slegs vir ons intekenaars, maar hierdie een is gratis solank jy registreer.

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vrae of probleme?
E-pos hulp@vryeweekblad.com of skakel 0860 52 52 00.

X