Kernkrag: Jy gee nie vir ’n tweejarige ’n masjiengeweer nie

DIE WREDE WERKLIKHEID VAN TSJERNOBIL

Kernkrag: Jy gee nie vir ’n tweejarige ’n masjiengeweer nie

Op 25 April 1986 skiet 'n monsterontploffing by 'n kernaanleg in Tsjernobil 'n bloupers straal van gloeiende radioaktiewe gasse soos ’n laserstraal die naglug in. 'n Dodelike kernwolk versprei noordwaarts oor Belarus en weswaarts oor Europa. Mense sterf binne ’n paar dae as gevolg van kernbestraling. Vir JAN HORN, wat sewe jaar ná die ramp die gebied besoek het, is die nuwe minireeks Chernobyl ontstellend. Te veel herinneringe laat sy hare rys.
IN Oktober 1993 hou ek en my kameraspan by die sekuriteitshek 30 km van die kernkragsentrale by Tsjernobil in Oekraïne stil. Die dokumentêr wat ons skiet, gaan oor die mens se kontrak met kernkrag. Die doel is om by Tsjernobil en Hirosjima in Japan materiaal vir die program te skiet...

Slegs Vrye Weekblad-intekenaars kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud. Daar is ’n spesiale tarief vir pensioenarisse.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vrae of probleme?
E-pos hulp@vryeweekblad.com of skakel 0860 52 52 00.

X