Grootste renosterboer is ‘in sy moer’

GROOTWILD

Grootste renosterboer is ‘in sy moer’

John Hume, wat 'n kudde van oor die 1 700 renosters het, se jongste grype na 'n reddingsboei het skouspelagtig misluk. LIRYN DE JAGER wou by hom weet: Wat nou?

'N “BELEGGERSDROOM" in 'n gesogte toeristegebied op die drumpel van die Krugerwildtuin. Dít is die afslaers se beskrywing van Hume se Mauricedale-natuurlandgoed voordat die plaas Woensdag onder die hamer gekom het. Die eiendom van 6,600 hektaar is meer as R450 miljoen werd, het die Claremont Auction Group (https://www.claremart.co.za/auction/properties/view/portions-1--109-of-farm-mauricedale-naure-estate-erf-1003--remaining-extent-of-portion-3-of-farm-impala-boerdery-erf-231-7243-7243-7243-7243) gesê. En toe was daar nie eens één enkele bod nie. Niks nie, nie eens laer as die openingsbod wat op R155 miljoen vasgestel was nie.

Dit was die tweede keer dat Hume probeer het om Mauricedale van die hand te sit. 'n Vorige keer wou niemand aan 'n prys van R400 miljoen byt nie. Hy gaan dit nog één kans gee, oor ses maande. Maar Hume sê daarna weet hy nie wat van sy kudde van oor die 1,700 diere op Buffalo Dream Ranch (BDR), sy ander plaas, gaan word nie. Dit is die wêreld se grootste kudde in privaatbesit.

Sy geld is op, sê Hume. Mauricedale moes betaal om BDR en die renosters aan die gang te hou nadat hy 'n geraamde fortuin van oor die R1 850 miljoen daarin gestort het. “Ek kyk vroeër [vanoggend] gekyk hoe 'n perd in Amerika opgeveil word. Die bieëry het begin by $100,000 en weet jy waar het dit geëindig? $8,2 miljoen! Hoe is dit moontlik? Daar was nie eens één bod op Mauricedale nie, geen tekens van belangstelling nie...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Vrye Weekblad het op 1 Oktober 2022 geskuif van Arena Holdings na die Nuwe Vrye Weekblad Mediagroep. Dit beteken dat ons jou asseblief moet vra om weer ’n lesersprofiel te skep.

Dít sal jou vir Oktober, wat C. Louis Leipoldt nie verniet “die mooiste, mooiste maand” genoem het nie, toegang gee tot alle artikels wat in dié maand gepubliseer is.

Ons hoop dit gee Arena genoeg tyd om alle uitstaande subskripsiegelde aan huidige intekenare uit te betaal.

Van 1 Januarie 2023 sal jy 'n subskripsie uitneem. Maar vir nou is alles mahala! Geniet dit. En dankie dat jy weer met ons is!

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.