Bangmaakstories oor base uit die hel

BOELIEBASE

Bangmaakstories oor base uit die hel

Elke mens het minstens een storie van ’n baas wat hul lewens louter hel gemaak het. Daar is selfs onlangs ’n dokterstesis in die sielkunde daaroor geskryf wat bevind dat ’n boeliebaas nie net jou werkslewe omkrap nie, maar selfs jou gesondheid en jou gesinslewe kan benadeel. MADELEINE BARNARD het ’n paar oorlewendes van boeliebase oor hulle ondervindings uitgevra.

HULLE het baie name. Die baas. Die groot kokkedoor. Die big kahuna. In die moderne werkplek is die nare werklikheid van die korporatiewe pik-orde die feit dat daar altyd iemand is wat bo jou aangestel is, en wie se goedkeuring jy en jou werk moet verdien. En as jy boonop sit met ’n baas uit die hel, kan dit jou lewe in ’n nagmerrie verander.

Boeliebase het so ’n afbrekende uitwerking op hul werknemers dat daar onlangs ’n doktersverhandeling in sielkunde oor hul negatiewe impak op mense se geestesgesondheid geskryf is. Volgens dié studie voel mense wat in so ’n toksiese omgewing vasgevang is magteloos en vreesbevange. Hulle sukkel met konsentrasie en begin twyfel aan hulle eie vermoëns en vaardighede waarop hulle voorheen trots was.

Buite die werk hou hulle op om goed te doen wat hulle in die verlede geniet het, ontwikkel negatiewe gewoontes soos om te ooreet of soek ontvlugting in geloof, en party begin selfs om die boeliebaas se gedrag in hulle eie verhoudings te weerspieël.    ..

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Vrye Weekblad het op 1 Oktober 2022 geskuif van Arena Holdings na die Nuwe Vrye Weekblad Mediagroep. Dit beteken dat ons jou asseblief moet vra om weer ’n lesersprofiel te skep.

Dít sal jou vir Oktober, wat C. Louis Leipoldt nie verniet “die mooiste, mooiste maand” genoem het nie, toegang gee tot alle artikels wat in dié maand gepubliseer is.

Ons hoop dit gee Arena genoeg tyd om alle uitstaande subskripsiegelde aan huidige intekenare uit te betaal.

Van 1 Januarie 2023 sal jy 'n subskripsie uitneem. Maar vir nou is alles mahala! Geniet dit. En dankie dat jy weer met ons is!

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.