Maskers: Hoe, watter, en moet ek enigsins?

VOORKOMING

Maskers: Hoe, watter, en moet ek enigsins?

Ons is nou in 'n staat van inperking en moet by die huis bly, maar soms sal ons steeds moet uitgaan. ANNELIESE BURGESS kyk na wat die kenners en navorsing sê oor maskers en of die tuisgemaakte soort, wat nou wêreldwyd opduik, enigsins werk.

MENSE in maskers. Orals. In die strate, in winkels, in parke. Dit was die eerste beelde wat ons almal gesien het uit Wuhan toe die storie van die nuwe coronavirusepidemie in China op die lappe gekom het.

En met dié nuus begin mense oor die wêreld heen angstig maskers koop. In Amerika het die paniekaankope bygedra tot so 'n tekort dat 'n dokter in New York, een van die stede wat die ergste deur Covid-19 geraak is, hierdie week aan The Atlantic gesê het dit is “soos om met 'n bottermes oorlog toe te gaan".  (https://www.theatlantic.com/ideas/archive/2020/03/going-war-butter-knife/608428/)

Ook hier in Suid-Afrika is daar 'n groot tekort aan maskers. Die Bhekisisa Centre for Health Journalism (https://bhekisisa.org/health-news-south-africa/2020-03-20-south-africa-shortage-medical-masks-n95-coronavirus-outbreak-covid19-sars-cov-2/) het verlede week reeds berig dat mediese personeel kla oor 'n tekort aan maskers en dat hulle reeds maskers begin hergebruik. En by ons ontvou die nagmerrie nou eers...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Welkom by Vrye Weekblad. Ons inhoud is nou in Afrikaans én Engels beskikbaar.

Al wat jy hoef te doen om gratis te begin lees, is om met jou e-pos te registreer en ’n wagwoord te skep.

Om dit te doen, kliek eenvoudig op “REGISTREER”.

Reeds geregistreer? Kliek op “MELD AAN” om voort te gaan.

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.