×

Ons het nuus vir jou.

Registreer gratis op Vrye Weekblad en ontvang nuusbriewe per e-pos, lewer kommentaar en meer.
Registreer nou
Oor Umckaloabo, Stevens’ cure en ander lekker malvastories

MAL OOR MALVAS

Oor Umckaloabo, Stevens’ cure en ander lekker malvastories

Hulle blom in potte op jou ma se stoep en op vensterbanke oor die hele Europa heen. Malvas is vol stories: van lekkerruik, genesing, versamelaars en steggies uitruil. En het jy geweet malvas is so eg Suid-Afrikaans soos malvapoeding? PIETER BOTHA vertel meer en deel ’n paar wenke vir mooier malvas.

MY fiets rittel oor die keistene van ’n village in Provence. Dit is vroegsomer en die vensterbanke is vol uitbundige rooi blomme. Malvas! By ’n straatkafee sit ’n paartjie en swymel. ’n Ry potplante skei die tafels van die straat: nóg malvas, in pienk en wit.

By die boulangerie op die hoek waai Pascal vir my. Maar ek gaan nie vandag croissants koop nie, want ek is op pad na my vriendin se kwekery om meer oor géraniums te leer. “Wónderlike plante, ek moet net vir al die mense in Suid-Afrika hiervan vertel!” dink ek by myself.

Gelukkig hoef ’n mens nie in ’n Franse fantasie te leef om malvas te bewonder nie. Al daardie oorsese “geraniums” wat blom onder vensters met kantgordyntjies en hortjies in Frankryk, teen donkerhouthuise in Oostenryk en voor cottages in Engeland, hulle is almal oorspronklik van Suid-Afrika. Ons eie malvas, behoorlik Pelargoniums genoem. Hier groei hulle nog altyd wild in die bergklowe, half-woestyne en kusduine...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Die meeste van ons artikels is slegs vir ons intekenaars, maar hierdie een is gratis solank jy registreer.

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vrae of probleme?
E-pos hulp@vryeweekblad.com of skakel 0860 52 52 00.

Speech Bubbles

Om kommentaar te lewer op hierdie artikel, registreer (dis vinnig en gratis) of meld aan.

Lees eers ons Kommentaarbeleid voor jy kommentaar lewer.

Alle kommentaar moet ons kommentaarreëls volg.
X