Die storie van twee Kaapse hospitale

AGTER DIE COVID-SKERMS

Die storie van twee Kaapse hospitale

Kaapstad se twee grootste hospitale – Groote Schuur en Tygerberg (twee van die grootstes in die land) – trek swaar weens Covid-19. Hulle topbestuur het met ELSABÉ BRITS gesels oor hoe hulle die onbekende waters en die druk hanteer.

DR. BHAVNA PATEL, ’n spesialis in openbare gesondheid, is die uitvoerende hoof van die Groote Schuur-hospitaal in Kaapstad. Op pad na haar kantoor in die “ou deel” van die hospitaal, wat in 1938 geopen het, is daar ’n hartseer verlatenheid. Die gange wat altyd wemel van mense is byna leeg.

Dit is die eerste onderhoud wat sy aan ’n joernalis toestaan sedert Covid-19 die land getref het.

Enkele mense dwaal buite rond. Die Hart van Kaapstad-museum, wat die verhaal van die eerste menslike hartoorplanting vertel, is gesluit. By buitepasiënte het die handelaars wat tjips en koeldrank verkoop opgepak. Die rye mense wat voorheen elke dag hierheen gekom het vir behandeling het byna almal verdwyn...

Slegs Vrye Weekblad-intekenare kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.