Bedtekort: Dís wat die privaat sektor se hulp die openbare...

NOOD BEGIN DRUK

Bedtekort: Dís wat die privaat sektor se hulp die openbare sektor gaan kos

Soos wat die aantal Covid-19-gevalle toeneem, neem die behoefte aan hospitaalbeddens ook toe. KATHRYN CLEARY bekyk die ooreenkomste waarvolgens sommige Covid-19-pasiënte uit die openbare sektor in privaat hospitale opgeneem gaan word, en wat dít vir die nasionale gesondheidsversekeringstelsel inhou.

DIS reeds meer as 100 dae sedert Suid-Afrika se eerste geval van Covid-19 bevestig is. Wat begin het as tientalle, toe honderde nuwe gevalle per dag, is nou al meer as 100,000, en die dodetal is meer as 2,000.

Die openbare gesondheidsektor het reeds plek-plek nie genoeg beddens nie. Die epidemiologiese modelle wat die regering gebruik, wys dat daar geweldige tekorte aan intensiewesorg-beddens gaan wees as die pandemie sy piek bereik. Daarom het die departement van gesondheid onderhandelings bespoedig om broodnodige beddens by die privaat sektor te “koop”. 

Hierdie onderhandelinge is alles behalwe eenvoudig, het Nicholas Crisp, 'n openbare gesondheidskonsultant in die departement en hoof van die kantoor vir die nasionale gesondheidsversekering, gesê. “Dis hoekom dit so lank vat. Dis nie omdat enige van die partye nie belangstel nie, maar net omdat dit so gekompliseerd is," sê hy...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Welkom by Vrye Weekblad. Ons inhoud is nou in Afrikaans én Engels beskikbaar.

Al wat jy hoef te doen om gratis te begin lees, is om met jou e-pos te registreer en ’n wagwoord te skep.

Om dit te doen, kliek eenvoudig op “REGISTREER”.

Reeds geregistreer? Kliek op “MELD AAN” om voort te gaan.

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.