Die oomblik van waarheid in Gauteng: Watter hospitale kan...

COVID-STORM TREF SA SE HART

Die oomblik van waarheid in Gauteng: Watter hospitale kan Covid-19 die hoof bied?

Namate Gauteng die episentrum van die Covid-19-epidemie in Suid-Afrika word, kom die provinsie se gesondheidsorgstelsel voor ’n paar ernstige uitdagings te staan, sê KATHARINE CHILD.

DIE storm het opgedaag. Dis hoe die Gautengse departement van gesondheid die situasie in die provinsie beskryf namate die getal Covid-19-gevalle onrusbarend toeneem.

Met sowat 44% van die Suid-Afrikaanse gevalle wat aan die begin van die maand aangeteken is, het Gauteng nou die meeste aktiewe coronavirusgevalle in die land – en staal die provinsie hom vir nog baie meer. Nuut aangetekende infeksies in die provinsie het in die 11 dae van 25 Junie (28,746 gevalle) tot 5 Julie met 120% toegeneem, toe dit 63,404 bereik het. Die getal gevalle het in daardie tyd elke 8.76 dae verdubbel.

Dis veral kommerwekkend in die lig van die Wêreldgesondheidsorganisasie (WGO) se raming dat sowat 5% van alle Covid-19-gevalle intensiewesorg- of hoësorghospitaalbehandeling vereis. Waaksale in die provinsie is reeds vol – en “die huidige uitbreking moet nog sy piek bereik,” sê prof. Shabir Madhi van die Universiteit van die Witwatersrand (Wits) se eenheid vir respiratoriese en patogeniese navorsing...

Slegs Vrye Weekblad-intekenare kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.