Artse, verpleërs is die helde in die Oos-Kaapse Covid-19-hel

HOSPITAALDRAMA

Artse, verpleërs is die helde in die Oos-Kaapse Covid-19-hel

In Port Elizabeth se provinsiale hospitaal word CAROL VLOK, ’n kankerpasiënt, vriendelik en professioneel behandel, al is dié statige ou inrigting en sy gesondheidswerkers nou onder bykans ondraaglike druk.

EK gaan dit sê, want dit moet gesê word: Ons Oos-Kaapse gesondheidstelsel is ’n gemors. Ja, dit is al ’n geruime tyd in die nood, maar dit het Covid-19 gevat om dit alles heeltemal in die ope te bring.

Die Oos-Kaap het geen intensiewesorg-beddens beskikbaar nie. En geen ventilators nie. Nie ’n enkele een nie. Met meer as duisend nuwe infeksies elke dag is daar hospitale in die Oos-Kaap wat gesluit is, hospitale en klinieke wat hopeloos te min personeellede het en bitter min of geen beskermende toerusting nie. Ons Covid-19-sale is vol. Ons gesondheidstelsel is besig om rondom ons in duie te stort. Ons het dringend hulp nodig.

Vir my afspraak by buitepasiënte by die plaaslike staatshospitaal gaan ek dus voor die tyd ’n tweede keer deur my handsak om te kyk of ek alles het: beursie, boek, ontsmettingsmiddel, masker...

Slegs Vrye Weekblad-intekenare kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.