‘Hospitaal van Hoop het my gered’

NIKS OM OOR TE KLA NIE

‘Hospitaal van Hoop het my gered’

’n Trokbestuurder van Bellville het so amper nie sy 65ste verjaardag gemaak nie weens ’n taai stryd met Covid-19. Richard Abrahams vertel aan BIÉNNE HUISMAN dat hy ewig dankbaar is vir die goeie behandeling wat hy in die veldhospitaal in die Kaapstadse Internasionale Konferensiesentrum ontvang het. En hy hoop sy storie stel ander Wes-Kapenaars gerus oor dié provinsie se Covid-19-geriewe.

OP 22 Julie het Richard Abrahams, sy vrou en drie kinders sy 65ste verjaardag gevier met ’n oranje koek en goeie wense in hul huis in Bellville. Abrahams het net ’n klein snytjie koek geëet, want hy is ’n diabeet.

Die professionele bestuurder by ’n Kaapse ingenieursfirma het so byna-byna nie sy verjaardag gemaak nie. Hy sê dis te danke aan die top-gesondheidsorg wat hy by die Tygerberg-hospitaal en die Hospitaal van Hoop – die veldhospitaal in die Kaapstadse Internasionale Konferensiesentrum (Kiks) – gekry het dat hy nog leef.

Op 24 Junie kon Abrahams nie asemhaal nie toe hy op suurstof geplaas is in die Tygerberg-hospitaal. Hy het die vorige dag positief getoets vir Covid-19. Twee dae later is hy geskuif na die hospitaal in Kiks. In die ambulans op pad soontoe het hy heeltyd suurstof deur 'n masker gekry...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Welkom by Vrye Weekblad. Ons inhoud is nou in Afrikaans én Engels beskikbaar.

Al wat jy hoef te doen om gratis te begin lees, is om met jou e-pos te registreer en ’n wagwoord te skep.

Om dit te doen, kliek eenvoudig op “REGISTREER”.

Reeds geregistreer? Kliek op “MELD AAN” om voort te gaan.

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.