Covid-19: Oor herinfeksie, rioolwater-analise en die risiko...

DIE JONGSTE VERWIKKELINGE

Covid-19: Oor herinfeksie, rioolwater-analise en die risiko van oorgewig wees

In ’n eerste plaaslike studie in sy soort in Kaapstad is teenliggaampies teen die coronavirus in sowat 40% van twee spesifieke groepe mense gekry. Beteken dit dat baie mense immuun teen herinfeksie is, en indien nie, hoe beïnvloed dit die soeke na ’n entstof? ELSABÉ BRITS het gaan uitvind, en hier is ook nuus oor Covid-19 en mense wat oorgewig is.

DIE teenwoordigheid van teenliggaampies in mense se bloed word getoets met serologietoetse, wat onlangs in Suid-Afrika goedgekeur is. Dit toon hulle was blootgestel aan die ernstige akute respiratoriese sindroom-coronavirus-tipe-2 (Sars-CoV-2). Teenliggaampies vorm in die bloed sowat twee weke nadat ’n mens die virus opgedoen het en kenners gebruik dit nou vir waarneming van die plaaslike epidemie in Suid-Afrika.

Die ander toets wat reeds van die begin af gebruik hier word, is om te bevesig of iemand wel die virus onder lede het of nie. Dit is ’n toets wat die virus se genetiese handtekening opspoor en word in ’n laboratorium gedoen. Dit staan bekend as ’n polimerase-kettingreaksie (PKR). Dit kan nie teenliggaampies opspoor nie.

Tot 40% blootgestel..

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Welkom by Vrye Weekblad. Ons inhoud is nou in Afrikaans én Engels beskikbaar.

Al wat jy hoef te doen om gratis te begin lees, is om met jou e-pos te registreer en ’n wagwoord te skep.

Om dit te doen, kliek eenvoudig op “REGISTREER”.

Reeds geregistreer? Kliek op “MELD AAN” om voort te gaan.

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.