Gee gas met groen waterstof

OORBRUG DIE GAPING

Gee gas met groen waterstof

Groen waterstof is 'n skoon alternatief vir sy konvensioneel geproduseerde tweeling, wat swaar aan koolstof trek. Suid-Afrika moet homself egter vinnig posisioneer om sy vergelykende voordeel in die produksieproses ten beste te benut, skryf LISA STEYN.

WATERSTOF is die ligste element in die periodieke tabel en die mees oorvloedige chemiese stof in die heelal. Die meeste stowwe waarmee ons in ons alledaagse lewe te doen kry, bestaan uit waterstof. Dit bestaan al sedert die begin van tyd, en tog is dit die nuutste gonswoord in die energiesektor – of meer spesifiek, groen waterstof is.

Waterstof word al dekades lank vervaardig en in verskeie industriële toepassings gebruik. Maar die proses behels fossielbrandstowwe, wat dit hoogs besoedelend maak: soveel as 20kg koolsuurgas moet vrygestel word om 1kg waterstof te produseer.

Groen waterstof, daarenteen, word deur elektrolise vervaardig, aangedryf deur hernubare energie, om later in waterstof en suurstof te verdeel – ’n proses wat geen CO2 vervaardig nie. Dit beteken groen waterstof kan die sleutel wees tot die ontkoling van die wêreld teen ’n koers wat hernubare energie op sy eie nooit sal regkry nie...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Vrye Weekblad het op 1 Oktober 2022 geskuif van Arena Holdings na die Nuwe Vrye Weekblad Mediagroep. Dit beteken dat ons jou asseblief moet vra om weer ’n lesersprofiel te skep.

Dít sal jou vir Oktober, wat C. Louis Leipoldt nie verniet “die mooiste, mooiste maand” genoem het nie, toegang gee tot alle artikels wat in dié maand gepubliseer is.

Ons hoop dit gee Arena genoeg tyd om alle uitstaande subskripsiegelde aan huidige intekenare uit te betaal.

Van 1 Januarie 2023 sal jy 'n subskripsie uitneem. Maar vir nou is alles mahala! Geniet dit. En dankie dat jy weer met ons is!

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.