Van loopneus tot asma: Stuifmeelmonitering kan mense met...

DIE HOOIKOORS-BLUES

Van loopneus tot asma: Stuifmeelmonitering kan mense met allergieë bemagtig

’n Ambisieuse nuwe stuifmeelnasporingsaksie werp nou lig op hoeveel van watter soorte stuifmeel op verskillende tye en verskillende plekke in die land gevind word. Die nuwe data kan dokters en pasiënte dalk help om hierdie allergieë doeltreffender te hanteer. ELRI VOIGT ondersoek hierdie pogings en die impak wat stuifmeel op Suid-Afrikaners se lewens het.

VIR mense met stuifmeel-allergieë kan Suid-Afrika se stuifmeelseisoen irriterende loopneuse en in sommige ernstiger gevalle asma-aanvalle veroorsaak. En tog is stuifmeelvlakke nie tot onlangs sistematies landwyd gemonitor nie.

’n Ambisieuse nuwe stuifmeelnasporingsaksie werp nou lig op hoeveel van watter soorte stuifmeel op verskillende tye en verskillende plekke in die land gevind word. Die nuwe data kan dokters en pasiënte dalk help om hierdie allergieë doeltreffender te hanteer.

Wat is ’n stuifmeel-allergie? ..

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Welkom by Vrye Weekblad. Ons inhoud is nou in Afrikaans én Engels beskikbaar.

Al wat jy hoef te doen om gratis te begin lees, is om met jou e-pos te registreer en ’n wagwoord te skep.

Om dit te doen, kliek eenvoudig op “REGISTREER”.

Reeds geregistreer? Kliek op “MELD AAN” om voort te gaan.

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.