×

Ons het nuus vir jou.

Registreer gratis op Vrye Weekblad en ontvang nuusbriewe per e-pos, lewer kommentaar en meer.
Registreer nou
Van loopneus tot asma: Stuifmeelmonitering kan mense met ...

DIE HOOIKOORS-BLUES

Van loopneus tot asma: Stuifmeelmonitering kan mense met allergieë bemagtig

’n Ambisieuse nuwe stuifmeelnasporingsaksie werp nou lig op hoeveel van watter soorte stuifmeel op verskillende tye en verskillende plekke in die land gevind word. Die nuwe data kan dokters en pasiënte dalk help om hierdie allergieë doeltreffender te hanteer. ELRI VOIGT ondersoek hierdie pogings en die impak wat stuifmeel op Suid-Afrikaners se lewens het.

VIR mense met stuifmeel-allergieë kan Suid-Afrika se stuifmeelseisoen irriterende loopneuse en in sommige ernstiger gevalle asma-aanvalle veroorsaak. En tog is stuifmeelvlakke nie tot onlangs sistematies landwyd gemonitor nie.

’n Ambisieuse nuwe stuifmeelnasporingsaksie werp nou lig op hoeveel van watter soorte stuifmeel op verskillende tye en verskillende plekke in die land gevind word. Die nuwe data kan dokters en pasiënte dalk help om hierdie allergieë doeltreffender te hanteer.

Wat is ’n stuifmeel-allergie? ..

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Die meeste van ons artikels is slegs vir ons intekenaars, maar hierdie een is gratis solank jy registreer.

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vrae of probleme?
E-pos hulp@vryeweekblad.com of skakel 0860 52 52 00.

X