×

Ons het nuus vir jou.

Registreer gratis op Vrye Weekblad en ontvang nuusbriewe per e-pos, lewer kommentaar en meer.
Registreer nou
Liza se klavier gaan Drakies toe

MUSIEK HET HÁÁR GEKIES

Liza se klavier gaan Drakies toe

Sy het as't ware volksbesit geword toe Kombuis Kombuis ’n liedjie oor haar en haar klavier skryf - en nou word Liza Joubert hoof van musiek by nóg 'n kultuurskat, die Drakensbergse Seunskoor. MARGUERITE VAN WYK gesels met die talentvolle kunstenaar wat seuns wil leer toor met musiek.

DAAR IS 'n ou Aga-stoof in die kombuis van die Johnman-musieksentrum in Hertestraat, een van die oudste strate in Stellenbosch. 'n Boks yskoue kersies is op die kombuistafel, met twee pierings gereed vir pitte.

Voor my sit Liza Joubert. Volksbesit as't ware. Liza van Koos Kombuis se “Lisa se klavier” (iemand het dit later verkeerdelik met 'n “s” begin spel, al het Koos dit reg geskryf). Destyds het Koos gereeld by haar geld en tee en koffie “geleen". So wou hy op 'n keer weer R40 leen, gaan die storie, en ewe vindingryk skryf hy die lirieke vir “Liza se klavier” en skuif 'n papiertjie met die woorde daarop onder deur haar deur. Liza se hart vermurwe en sy leen maar weer. Kort daarna toonset hy dit.

Eintlik gesels Liza nie graag oor oor haar persoonlike lewe nie. Sy gooi haar hande in die lug en lag. “Want wat maak dié dinge tog sáák?”..

Slegs Vrye Weekblad-intekenaars kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud. Daar is ’n spesiale tarief vir pensioenarisse.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Het jy ’n intekenbewys? Gebruik dit nou.

Vrae of probleme?
E-pos hulp@vryeweekblad.com of skakel 0860 52 52 00.

Speech Bubbles

Om kommentaar te lewer op hierdie artikel, registreer (dis vinnig en gratis) of meld aan.

Lees eers ons Kommentaarbeleid voor jy kommentaar lewer.

Alle kommentaar moet ons kommentaarreëls volg.
X