’n Voorskrif vir towersampioene

PSILOSIBIEN SALABIEM!

’n Voorskrif vir towersampioene

Die psilosibien in sogenaamde ‘magic mushrooms’ het inderdaad volhoubare antidepressante effekte op pasiënte met kliniese depressie, is pas in 'n studie bevind. Soortgelyke resultate is ook onlangs waargeneem vir verslawing aan sigarette of alkohol, trauma, asook angs. So waarom ignoreer ons die voordele van dié sampioene, vra PIETER VAN DER MERWE.

“HULLE noem dit die heilige geometrie: 'n kaleidoskoop van fraktale patrone wat jou visie vul. Hulle blom en warrel opwaarts soos die gewelfde plafon van die Taj Mahal in iriserende goud, of silwer, of turkoois, met rande van kwiksilwer. Jou visie is gevul met 'n rolprent van warrelende vormverskuiwende ourora, behalwe daar is niks eteries aan die kleure nie; hulle is sterk, metaalrandig, primêr; hulle is dik en solied maar beweeg soos vloeistof.”

Dis hoe Leonie Joubert, skrywer en joernalis, die ervaring beskryf van ongeveer een gram towersampioene – met toe oë – in die opening van haar podsending The Psychonauts (https://psychonauts.co.za/).

Die sampioene – ook magiese sampioene, “magic mushrooms” of “shrooms” genoem – vorm deel van 'n familie van stowwe, of dwelms, wat die Beatles gelui het na Revolver (LSD); hoe Sting homself gevind het in 'n gesprek met gras op 'n plaas (meskalien), en wat Hunter S. Thompson glo saam met sy “prokureur” geneem het tydens 'n berugte besoek aan Las Vegas (albei die bogenoemde – en meer)...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Welkom by Vrye Weekblad. Ons inhoud is nou in Afrikaans én Engels beskikbaar.

Al wat jy hoef te doen om gratis te begin lees, is om met jou e-pos te registreer en ’n wagwoord te skep.

Om dit te doen, kliek eenvoudig op “REGISTREER”.

Reeds geregistreer? Kliek op “MELD AAN” om voort te gaan.

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.