’n Voorskrif vir towersampioene

PSILOSIBIEN SALABIEM!

’n Voorskrif vir towersampioene

Die psilosibien in sogenaamde “magic mushrooms” het inderdaad volhoubare antidepressante effekte op pasiënte met kliniese depressie, is pas in 'n studie bevind. Soortgelyke resultate is ook onlangs waargeneem vir verslawing aan sigarette of alkohol, trauma, asook angs. So waarom ignoreer ons die voordele van dié sampioene, vra PIETER VAN DER MERWE.

“HULLE noem dit die heilige geometrie: 'n kaleidoskoop van fraktale patrone wat jou visie vul. Hulle blom en warrel opwaarts soos die gewelfde plafon van die Taj Mahal in iriserende goud, of silwer, of turkoois, met rande van kwiksilwer. Jou visie is gevul met 'n rolprent van warrelende vormverskuiwende ourora, behalwe daar is niks eteries aan die kleure nie; hulle is sterk, metaalrandig, primêr; hulle is dik en solied maar beweeg soos vloeistof.”

Dis hoe Leonie Joubert, skrywer en joernalis, die ervaring beskryf van ongeveer een gram towersampioene – met toe oë – in die opening van haar podsending The Psychonauts (https://psychonauts.co.za/).

Die sampioene – ook magiese sampioene, “magic mushrooms” of “shrooms” genoem – vorm deel van 'n familie van stowwe, of dwelms, wat die Beatles gelui het na Revolver (LSD); hoe Sting homself gevind het in 'n gesprek met gras op 'n plaas (meskalien), en wat Hunter S. Thompson glo saam met sy “prokureur” geneem het tydens 'n berugte besoek aan Las Vegas (albei die bogenoemde – en meer)...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Vrye Weekblad het op 1 Oktober 2022 geskuif van Arena Holdings na die Nuwe Vrye Weekblad Mediagroep. Dit beteken dat ons jou asseblief moet vra om weer ’n lesersprofiel te skep.

Dít sal jou vir Oktober, wat C. Louis Leipoldt nie verniet “die mooiste, mooiste maand” genoem het nie, toegang gee tot alle artikels wat in dié maand gepubliseer is.

Ons hoop dit gee Arena genoeg tyd om alle uitstaande subskripsiegelde aan huidige intekenare uit te betaal.

Van 1 Januarie 2023 sal jy 'n subskripsie uitneem. Maar vir nou is alles mahala! Geniet dit. En dankie dat jy weer met ons is!

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.