×

Ons het nuus vir jou.

Registreer gratis op Vrye Weekblad en ontvang nuusbriewe per e-pos, lewer kommentaar en meer.
Registreer nou
Wat jy kan doen om te keer dat ’n hartaanval jou eindfluitjie ...

DIE RISIKO IS DEESDAE MINDER, MAAR …

Wat jy kan doen om te keer dat ’n hartaanval jou eindfluitjie blaas

‘Kyk hoe vinnig het Kobus Wiese herstel. Wys jou net, ’n hartaanval is nie meer so lewensgevaarlik soos dit altyd was nie.' Wees maar versigtig as jy ’n stelling soos dié iewers hoor, want die waarheid is nie heeltemal so eenvoudig nie, skryf WILLEM KEMPEN.

OMDAT ’n respiratoriese siekte soos Covid-19 jou longe aantas, moet jou hart ook harder werk as die virus jou beet het. En as jou hart harder moet werk, dan styg die risiko, veral as jy reeds ’n onderliggende hartprobleem het. Hartsiektes is daarom een van die vernaamste ko-morbiditeite vir Covid-19.

Die ander komplikasie wat die pandemie meebring, is dat mense met hartprobleme soms huiwer om dadelik mediese sorg op te soek, soos wat ook met ander siektetoestande die geval is. Dis die laaste ding wat kardioloë wil hê: dat mense begin dink hartsiektes is nie meer so gevaarlik soos vroeër nie. Selfs die beste dokters met die beste toerusting en geriewe kan nie jou lewe red as jy te laat by hulle aankom nie.

En as jy wel betyds by ’n dokter uitkom?..

Slegs Vrye Weekblad-intekenaars kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud. Daar is ’n spesiale tarief vir pensioenarisse.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Het jy ’n intekenbewys? Gebruik dit nou.

Vrae of probleme?
E-pos hulp@vryeweekblad.com of skakel 0860 52 52 00.

X