Ons moet spuit dat dit bars – maar kan ons?

HOE DUISTER IS DIE COVID-PRENTJIE?

Ons moet spuit dat dit bars – maar kan ons?

Ons immuniseringsveldtog vir mense bo 60 moet nou inskop, maar ons moet ons regmaak daarvoor dat dit minstens aanvanklik stadig gaan wees – en dít terwyl ons op die rand van 'n derde golf is. Sal die Suid-Afrikaanse regering die mas kan opkom om tienduisende mense per dag in te ent? ELSABÉ BRITS en ADRI KOTZÉ bekyk die stand van sake.

TERWYL die Pfizer-BioNTech-entstof nou in Amerika aanbeveel word (https://www.cdc.gov/media/releases/2021/s0512-advisory-committee-signing.html) vir 12- tot 15-jariges en dié land die wêreld se eerste massa-inentingsprogram vir adolessente teen die coronavirus in volle vaart afskop, is daar steeds groot onsekerheid oor aspekte van Suid-Afrika se inentingsveldtog vir mense bo die ouderdom van 60 wat veronderstel is om Maandag te begin. 

Alle aanduidings is dat ons inentingsprogram op klein skaal gaan wegtrek. Die gebrek aan inligting oor presies hoe en waar dit in werking gestel gaan word, is ondanks die hand-op-die-hart-belofte van dr. Zweli Mkhize, minister van gesondheid, in Januarie dat hy gereeld alle inligting sal deel. 

Pas weer het dit uitgelek dat Mkhize provinsies glo gewaarsku het dat ons vir alle praktiese doeleindes rééds in 'n derde golf is, hoewel “dit nie aan die tegniese definisie mag voldoen nie". “Die syfers sal nie meer daal as ons nie begin met intensiewe bekampingsmaatreëls nie," het Mkhize in 'n teksboodskap aan provinsies gesê, het News24  berig (https://www.news24.com/news24/southafrica/news/mkhizes-3rd-wave-warning-he-knows-we-will-end-up-with-trauma-and-suffering-again-20210513). Daar was 'n geskarrel om Mkhize se uitgelekte boodskap op te klaar en die Nasionale Instituut vir Oordraagbare Siektes (Nios) het gesê “dit is kommerwekkend dat daar 'n skerp styging is in die persentasie Suid-Afrikaners wat positief toets vir Covid-19". ..

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Vrye Weekblad het op 1 Oktober 2022 geskuif van Arena Holdings na die Nuwe Vrye Weekblad Mediagroep. Dit beteken dat ons jou asseblief moet vra om weer ’n lesersprofiel te skep.

Dít sal jou vir Oktober, wat C. Louis Leipoldt nie verniet “die mooiste, mooiste maand” genoem het nie, toegang gee tot alle artikels wat in dié maand gepubliseer is.

Ons hoop dit gee Arena genoeg tyd om alle uitstaande subskripsiegelde aan huidige intekenare uit te betaal.

Van 1 Januarie 2023 sal jy 'n subskripsie uitneem. Maar vir nou is alles mahala! Geniet dit. En dankie dat jy weer met ons is!

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.