×

Ons het nuus vir jou.

Registreer gratis op Vrye Weekblad en ontvang nuusbriewe per e-pos, lewer kommentaar en meer.
Registreer nou
Platsak ná 60? Hier is raad

AFTREEGELD

Platsak ná 60? Hier is raad

’n Nuwe boek oor finansiële beplanning laat ANNELIZE VISSER moed skep dat dit dalk tog nie te laat is om beter besluite oor geld te neem nie.

LIEWE leser, ek is bly om die nuus met jou te deel dat my finansiële vooruitsigte sedert die afgelope Maandag heelwat rooskleuriger daar uitsien. Rooskleuriger in ieder geval as toe ek my meer as ’n jaar gelede asvaal geskrik het vir nuwe insae (https://www.vryeweekblad.com/ekonomie-en-geldsake/2020-03-05-waaat-hoeveel-s-jy-moet-ek-spaar-om-te-kan-aftree/) in aftreegeld deur navorsers aan die Universiteit Stellenbosch.

Hulle het met ’n formule (https://www.vryeweekblad.com/ekonomie-en-geldsake/2020-03-05-waaat-hoeveel-s-jy-moet-ek-spaar-om-te-kan-aftree/) vorendag gekom om te bereken presies hoeveel jy nou moet spaar om weldra op jou louere te kan rus. Die slegte nuus was dat ek bereid sou moes wees om voortaan maandeliks byna 80% van my salaris vir my oudag opsy te sit.

Ek het mettertyd van die skok herstel en my beleid ten opsigte van aftreegeld hervat, naamlik dat dit beter was om eerder nie daaraan te dink nie – tot ek presies 10 dae voor my 60ste verjaardag met Kim Potgieter gesels het...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Vrye Weekblad het op 1 Oktober 2022 geskuif van Arena Holdings na die Nuwe Vrye Weekblad Mediagroep. Dit beteken dat ons jou asseblief moet vra om weer ’n lesersprofiel te skep.

Dít sal jou vir Oktober, wat C. Louis Leipoldt nie verniet “die mooiste, mooiste maand” genoem het nie, toegang gee tot alle artikels wat in dié maand gepubliseer is.

Ons hoop dit gee Arena genoeg tyd om alle uitstaande subskripsiegelde aan huidige intekenare uit te betaal.

Van 1 November af sal jy ’n subskripsie kan uitneem. Maar vir nou is alles mahala! Geniet dit. En dankie dat jy weer met ons is!

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.