Covid-19: Ons moet vergeet van kudde-immuniteit en met die virus ...

KEER SÓ TERUG NA ‘NORMAAL'

Covid-19: Ons moet vergeet van kudde-immuniteit en met die virus leer saamleef

Kudde-immuniteit gaan nie gebeur nie, waarsku SHABIR A. MADHI. Ons moet dus inent dat dit bars.

ENIGE gedagte in 2020 dat Covid-19 net 'n paar maande sou duur, was heeltemal misplaas. Veral nadat dit bevestig is dat die Sars-CoV-2-virus hoofsaaklik deur die lug versprei, was al die aanduidings dat dit herhaalde vlae sou veroorsaak. Dít is wat in die grieppandemie van 1918 (https://www.cdc.gov/flu/pandemic-resources/1918-pandemic-h1n1.html) gebeur het.

Baie min wetenskaplikes het voorsien dat ons hierdie tipe mutasies in so 'n kort tydperk sou sien gebeur. Dit het daartoe gelei dat die virus meer oordraagbaar (https://www.yalemedicine.org/news/5-things-to-know-delta-variant-covid) geword het en immuunresponse beter kan ontduik.

Die evolusie van die virus was so vinnig dat die Delta-variant, wat tans die dominante een in die wêreld is, minstens twee keer meer oordraagbaar (https://www.sciencenews.org/article/coronavirus-covid-delta-variant-transmission-vaccines) is as die voorouervirus wat gesirkuleer het...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Welkom by Vrye Weekblad. Ons inhoud is nou in Afrikaans én Engels beskikbaar.

Al wat jy hoef te doen om gratis te begin lees, is om met jou e-pos te registreer en ’n wagwoord te skep.

Om dit te doen, kliek eenvoudig op “REGISTREER”.

Reeds geregistreer? Kliek op “MELD AAN” om voort te gaan.

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.