×

Ons het nuus vir jou.

Registreer gratis op Vrye Weekblad en ontvang nuusbriewe per e-pos, lewer kommentaar en meer.
Registreer nou
Kan dié plant die planeet red, of is dit maar net ’n ...

SPEKBOOM

Kan dié plant die planeet red, of is dit maar net ’n spekskiet-boom?

Dikwels hoor mens nog die lofgesange vir die spekboom as die groot ‘koolstof-stofsuier', maar kan ons werklik die planeet red met hierdie oulike vetplantjie, het PIETER BOTHA in ons uitgawe van 7 Februarie verlede jaar gevra.

SPEKBOME is deesdae die ster van die internasionale klimaatsverandering-show. Dis die Greta Thunberg van die plantwêreld en word voorgehou as die eenstop-antwoord op ons koolstofprobleme. 

Dié oulike inheemse vetplant (Portulacaria afra) en darling van die media, plaaslik en internasionaal, groei maklik en is droogtebestand. Almal wil dit nou orals plant vanweë hierdie “wonderplant” se besonderse vermoë om koolstofdioksied uit die atmosfeer te verwyder. “Aanvaar die #spekboomchallenge: plant 'n spekboom en doen jou deel om klimaatsverandering te bekamp'' is die refrein op sosiale media.

Dis maklik – pluk net 'n steggie, druk dit in die grond, gee bietjie water en siedaar, jy het 'n nuwe spekboompie. Stadsrade, besighede en nie-regeringsorganisasies het ook reeds groot plant-planne. Kaapstad se stadsraad wil 100,000 spekbome aanplant, 'n wynplaas in die Klein Karoo 1 miljoen en naby Stellenbosch word 'n enorme spekboomlabirint in fynboswêreld aangelê...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Die meeste van ons artikels is slegs vir ons intekenaars, maar hierdie een is gratis solank jy registreer.

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vrae of probleme?
E-pos hulp@vryeweekblad.com of skakel 0860 52 52 00.

Speech Bubbles

Om kommentaar te lewer op hierdie artikel, registreer (dis vinnig en gratis) of meld aan.

Lees eers ons Kommentaarbeleid voor jy kommentaar lewer.

Alle kommentaar moet ons kommentaarreëls volg.
X