×

Ons het nuus vir jou.

Registreer gratis op Vrye Weekblad en ontvang nuusbriewe per e-pos, lewer kommentaar en meer.
Registreer nou
Covid-19: Daar’s nuwe bewyse dat maskers werk, en ’n belowende ...

VIER BELANGRIKE ONTWIKKELINGS

Covid-19: Daar’s nuwe bewyse dat maskers werk, en ’n belowende nuwe behandeling

’n Studie in Brasilië het ’n potensieel belowende behandeling gevind wat hospitalisering verminder, en bevind dat ivermektien nie werk nie. ’n Studie in Bangladesj behoort enige verdere twyfel oor die doeltreffendheid van maskers uit die weg te ruim, en ’n Suid-Afrikaanse maatskappy het die voortou geneem om inenting verpligtend te maak, skryf die GROUNDUP-span.

VIER belangrike ontwikkelings in Covid-19-wetenskap het die laaste paar weke plaasgevind. ’n Groot studie in Brasilië het ’n potensieel belowende behandeling gevind wat hospitalisering verminder. In dieselfde studie is bevind dat ’n ander middel wat steeds intens bespreek word, ivermektien, nie werk nie. ’n Enorme studie in Bangladesj behoort ook enige verdere twyfel oor die doeltreffendheid van maskers uit die weg te ruim. En ’n Suid-Afrikaanse maatskappy het die voortou geneem om inenting verpligtend te maak.

Belowende behandeling, maar nog data is nodig

Fluvoksamien is ’n middel wat gebruik word om depressie te behandel. Dis in dieselfde klas middels as fluoksetien, wat die meeste mense waarskynlik as die handelsnaam Prozac ken. Die twee middels verskil chemies aansienlik van mekaar, hoewel dit soortgelyke name het. Daar was al spekulasie dat fluvoksamien ’n sekere anti-inflammatoriese uitwerking het. ’n Klein maar onoortuigende studie het ook aangedui dat dit kan keer dat sommige mense met Covid-19 erg siek raak...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Vrye Weekblad het op 1 Oktober 2022 geskuif van Arena Holdings na die Nuwe Vrye Weekblad Mediagroep. Dit beteken dat ons jou asseblief moet vra om weer ’n lesersprofiel te skep.

Dít sal jou vir Oktober, wat C. Louis Leipoldt nie verniet “die mooiste, mooiste maand” genoem het nie, toegang gee tot alle artikels wat in dié maand gepubliseer is.

Ons hoop dit gee Arena genoeg tyd om alle uitstaande subskripsiegelde aan huidige intekenare uit te betaal.

Van 1 November af sal jy ’n subskripsie kan uitneem. Maar vir nou is alles mahala! Geniet dit. En dankie dat jy weer met ons is!

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.