’n Visie vir reëntorings wat dorre woestyne in oases kan omskep

TOEKOMSBLIK

’n Visie vir reëntorings wat dorre woestyne in oases kan omskep

Kan argitektuur help om tans onherbergsame plekke bewoonbaar te maak? ANESCA SMITH bekyk die voorstelle van 'n Kaapse firma.

’N WOLKEKRABBER in die middel van die woestyn – hoog genoeg om reënwater op te vang vóórdat dit verdamp, die water dan met ondergrondse pompe te herlei en sodoende groen oases te skep. Én hopelik nuwe gemeenskappe in tans onherbergsame gebiede te bou.

Dié idee het ’n Suid-Afrikaanse argiteksfirma, BPAS, pas ’n plek in die eindrondte van die Redesign the World-kompetisie besorg. Dezeen, een van die wêreld se invloedrykste argitektuur- en ontwerptydskrifte, sit agter dié kompetisie. Die doel is om ondersoek in te stel na hoe die mens die planeet in die toekoms bewoonbaar kan hou.

Nie vir niks nie was verwoestyning een van die groot besprekingspunte by die afgelope COP26-beraad in Glasgow. In Afrika word die hoop onder meer gevestig op die sogenaamde Groot Groen Muur – ’n ambisieuse vergroeningsprojek wat oor 8,000 km moet strek van Senegal in die weste tot Djiboeti in die ooste om die Sahara-woestyn te stuit...

Slegs Vrye Weekblad-intekenare kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.