Die dagga-apteek

HOOGTYD

Die dagga-apteek

Jou neus dink jy is by ’n musiekfees of ’n koffiewinkel in Amsterdam, maar jy is eintlik by die eerste Suid-Afrikaanse maatskappy wat 'n vervaardigingslisensie vir medisinale dagga gekry het, skryf PIETER VAN DER MERWE.

IN ’n onmerkwaardige sakekompleks in Centurion is daar ’n jong maatskappy wat jou sintuie deurmekaar maak sodra die voordeur oopswaai. Jou neus dink jy is by ’n musiekfees of ’n koffiewinkel in Amsterdam, waar sorge saam met die daggawalms wegwaai en vriendelike vreemdelinge lui rondlê. Die realiteit is egter ’n mediese maatskappy waar ’n klein span noukeurig werk, treë weg van ’n komplekse fasiliteit af. 

Danksy ’n vervaardigingslisensie wat in Augustus deur die Suid-Afrikaanse reguleringsowerheid vir gesondheidsprodukte (Sahpra) toegestaan is, is Cilo Cybin Pharmaceutical die eerste plaaslike maatskappy wat verantwoordelik is vir alles vanaf die versorging van sy daggaplante tot die produk op die rak. Dié verwikkeling, sê die stigter en uitvoerende hoof, Gabriel Theron, het hulle potensiële mark aansienlik vergroot omdat hulle op groot skaal kan uitvoer, maar nou ook produkte onder hulle eie handelsmerk kan verkoop. Bestellings kan reeds geplaas word en hulle beplan om middel Desember te begin verskeep. 

Cilo Cybin – genoem na die psigoaktiewe stof in towersampioene en die maatskappy se volgende beplande sakeonderneming – is tans nog heeltemal afhanklik van buitelandse markte soos Brasilië, Brittanje en Australië. Maar Theron hoop Sahpra sal hulle toelaat om hulle produkte as voorgeskrewe middels aan die plaaslike mark te bied. “Dís ’n groot storie,” sê Theron, geklee in ’n pak-baadjie en tekkies. “As ons dit regkry, is dit massive.”..

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Vrye Weekblad het op 1 Oktober 2022 geskuif van Arena Holdings na die Nuwe Vrye Weekblad Mediagroep. Dit beteken dat ons jou asseblief moet vra om weer ’n lesersprofiel te skep.

Dít sal jou vir Oktober, wat C. Louis Leipoldt nie verniet “die mooiste, mooiste maand” genoem het nie, toegang gee tot alle artikels wat in dié maand gepubliseer is.

Ons hoop dit gee Arena genoeg tyd om alle uitstaande subskripsiegelde aan huidige intekenare uit te betaal.

Van 1 Januarie 2023 sal jy 'n subskripsie uitneem. Maar vir nou is alles mahala! Geniet dit. En dankie dat jy weer met ons is!

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.