×

Ons het nuus vir jou.

Registreer gratis op Vrye Weekblad en ontvang nuusbriewe per e-pos, lewer kommentaar en meer.
Registreer nou
Rugbyspelers huil nie – veral nie in Suid-Afrika nie

DONKER KANT VAN PROFESSIONELE RUGBY

Rugbyspelers huil nie – veral nie in Suid-Afrika nie

Die gesprek oor geestesgesondheid in nasionale en internasionale rugby moet net so normaal wees soos dié oor liggaamlike beserings, meen die senter Juan de Jongh. Navorsing toon vier uit elke 10 spelers in Suid-Afrika ly aan simptome wat met psigiese stoornisse geassosieer word. EUNICE VISAGIE en ADRI KOTZÉ doen verslag.

  • 28 Januarie 2022
  • Gesondheid & Omgewing
  • 10 min om te lees
  • Artikel 8 van 31
  • Adri Kotzé en Eunice Visagie

DIT sou nie een van die clichés so geliefd onder sommige sportskrywers of oordrewe wees om te sê Juan de Jongh het 'n kultus-aanhang by die Engelse rugbyklub Wasps nie.

Met sy afskeid daar in Junie verlede jaar, voor De Jongh se terugkeer na die Stormers, het sy Wasps-spanmaat Jimmy Gopperth begin huil toe hy vertel hoe die Suid-Afrikaner nie net 'n wêreldklas-senter is nie, maar ook 'n inspirasie op en van die veld. Daar is niemand in die klub of die hele Engeland wat 'n slegte woord oor De Jongh het nie, het Gopperth, 'n Nieu-Seelandse losskakel, gesê. 

Ondersteuners van die klub betuig steeds hulle bewondering op sosiale media: “He really was a class act. Never let us down. Short in stature, but hit like a sledge hammer. We miss him," het een net nou die dag getweet. ..

Slegs Vrye Weekblad-intekenaars kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud. Daar is ’n spesiale tarief vir pensioenarisse.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Het jy ’n intekenbewys? Gebruik dit nou.

Vrae of probleme?
E-pos hulp@vryeweekblad.com of skakel 0860 52 52 00.

X