×

Ons het nuus vir jou.

Registreer gratis op Vrye Weekblad en ontvang nuusbriewe per e-pos, lewer kommentaar en meer.
Registreer nou
‘Covid-brein’ en ander langtermyn-kwale

SÓ LYK DIE NAVORSING

‘Covid-brein’ en ander langtermyn-kwale

Langdurige Covid (of sommer net ‘lang-Covid’) bly een van die groot raaisels wat nog oor hierdie coronavirus ontrafel moet word. Die meeste mense wat Covid-19 kry, herstel binne 'n paar weke. Maar baie mense sal vir nog lank daarna fisieke, neurologiese en kognitiewe (en ander) simptome bly ervaar. ANNELIESE BURGESS het verskeie navorsingstudies geraadpleeg oor hoe lang-Covid oor 'n jaar ontwikkel.

DIE amptelike mediese term is “post-akute nasleep van Covid-19" en die afkorting is PASC. Maar “langdurige Covid” is nou 'n erkende term in wetenskaplike literatuur en die meeste definisies daarvan verwys na pasiënte wat steeds simptome toon vier weke en langer ná hulle aanvanklike infeksie.

Kom ons noem dit “lang-Covid”.

Oor die afgelope twee jaar het ons baie geleer oor Covid, en ons weet nou dat dit nie net die longe aantas nie. Covid is 'n multi-orgaansiekte wat 'n groot verskeidenheid simptome tot gevolg kan hê. Dit kan die longe, hart, niere, spysverteringstelsel en selfs die brein aantas...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Die meeste van ons artikels is slegs vir ons intekenaars, maar hierdie een is gratis solank jy registreer.

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vrae of probleme?
E-pos hulp@vryeweekblad.com of skakel 0860 52 52 00.

Speech Bubbles

Om kommentaar te lewer op hierdie artikel, registreer (dis vinnig en gratis) of meld aan.

Lees eers ons Kommentaarbeleid voor jy kommentaar lewer.

Alle kommentaar moet ons kommentaarreëls volg.
X