Twee jaar agter die masker

CORONALESSE

Twee jaar agter die masker

Die coronavirus het ons geleer ons is nie skape nie, skryf JAN HORN. Covid het ’n boer-maak-’n-plan-gees in ons wakker gemaak. Sosiale media, met al sy gebreke, is die platform waarop mense saamstaan en vir hulle leiers sê: As julle nie iets daadwerkliks doen om die wêreld ’n beter plek te maak nie, is julle tyd verby.

HIERDIE jaar het ons Noag-reëns gehad. Ons grasperk lyk soos ’n goeie weiveld vir die buurt se beeste. Ek sal moet sny.

Ek sit plat op my bas en torring aan die grassnyer se enjin, vroetel aan die brandstofkraantjie. Quron, my hond, kom kyk wat ek doen, snuffel in die gras. Dit tref my soos ’n donderslag: daardie 9 mm-pistoolpatroon lê nog êrens hier in die gras – dis twee jaar gelede se storie.

Toe het ek ook hier gesit met die Nuwe Coronavirus wat ons lewe soos ’n sluipende dood radikaal verander het...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Welkom by Vrye Weekblad. Ons inhoud is nou in Afrikaans én Engels beskikbaar.

Al wat jy hoef te doen om gratis te begin lees, is om met jou e-pos te registreer en ’n wagwoord te skep.

Om dit te doen, kliek eenvoudig op “REGISTREER”.

Reeds geregistreer? Kliek op “MELD AAN” om voort te gaan.

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.