×

Ons het nuus vir jou.

Registreer gratis op Vrye Weekblad en ontvang nuusbriewe per e-pos, lewer kommentaar en meer.
Registreer nou
Demokrasie is dood, gee jou stem vir die algoritme

WEET ALLES, SIEN ALLES

Demokrasie is dood, gee jou stem vir die algoritme

Die demokrasie het veel gedoen om die wêreld ’n beter plek te maak, maar soos met alles in die lewe kom daar ’n einde. DOUW STEYN stel voor ons haal liewer voortaan die mens uit die besluitnemingsproses.

DIE enkele grootste probleem waaraan die mensdom dringend iets moet doen, is nie klimaatsverandering, skreiende ongelykheid, vernederende armoede of oorbevolking nie. Al dié dinge is bloot die gevolge van die eintlike probleem; die simptome van die siekte.

Die siekte self is die afwesigheid van ’n politieke besluitnemingsmeganisme wat die wil van die mense versoen met wetenskaplik gefundeerde en noodsaaklike (maar uiters ongewilde) intervensies. (Die mense sluit in diegene wat daagliks ’n oorlewingstryd voer, ander wat deur die bevrediging van materialistiese skimbehoeftes gedryf word, die totaal oningeligtes en die waningeligtes.) 

Ons politieke leiers is deeglik bewus van wat dringend gedoen moet word. Indien nie, slaap hulle by elke COP- of Davosberaad, lees hulle nie hul eie amptenare se verslae nie of beskik hulle net nie oor die intellektuele vermoë om oorsaak en gevolg bymekaar te bring nie. (Goed, ek weet ons het self al so ’n leier gehad; ons kan hom ten minste verskoon, maar wat van al die ander?)..

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Die meeste van ons artikels is slegs vir ons intekenaars, maar hierdie een is gratis solank jy registreer.

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vrae of probleme?
E-pos hulp@vryeweekblad.com of skakel 0860 52 52 00.

X