×

Ons het nuus vir jou.

Registreer gratis op Vrye Weekblad en ontvang nuusbriewe per e-pos, lewer kommentaar en meer.
Registreer nou
Demokrasie is dood, gee jou stem vir die algoritme

WEET ALLES, SIEN ALLES

Demokrasie is dood, gee jou stem vir die algoritme

Die demokrasie het veel gedoen om die wêreld ’n beter plek te maak, maar soos met alles in die lewe kom daar ’n einde. DOUW STEYN stel voor ons haal liewer voortaan die mens uit die besluitnemingsproses.

DIE enkele grootste probleem waaraan die mensdom dringend iets moet doen, is nie klimaatsverandering, skreiende ongelykheid, vernederende armoede of oorbevolking nie. Al dié dinge is bloot die gevolge van die eintlike probleem; die simptome van die siekte.

Die siekte self is die afwesigheid van ’n politieke besluitnemingsmeganisme wat die wil van die mense versoen met wetenskaplik gefundeerde en noodsaaklike (maar uiters ongewilde) intervensies. (Die mense sluit in diegene wat daagliks ’n oorlewingstryd voer, ander wat deur die bevrediging van materialistiese skimbehoeftes gedryf word, die totaal oningeligtes en die waningeligtes.) 

Ons politieke leiers is deeglik bewus van wat dringend gedoen moet word. Indien nie, slaap hulle by elke COP- of Davosberaad, lees hulle nie hul eie amptenare se verslae nie of beskik hulle net nie oor die intellektuele vermoë om oorsaak en gevolg bymekaar te bring nie. (Goed, ek weet ons het self al so ’n leier gehad; ons kan hom ten minste verskoon, maar wat van al die ander?)..

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Vrye Weekblad het op 1 Oktober 2022 geskuif van Arena Holdings na die Nuwe Vrye Weekblad Mediagroep. Dit beteken dat ons jou asseblief moet vra om weer ’n lesersprofiel te skep.

Dít sal jou vir Oktober, wat C. Louis Leipoldt nie verniet “die mooiste, mooiste maand” genoem het nie, toegang gee tot alle artikels wat in dié maand gepubliseer is.

Ons hoop dit gee Arena genoeg tyd om alle uitstaande subskripsiegelde aan huidige intekenare uit te betaal.

Van 1 November af sal jy ’n subskripsie kan uitneem. Maar vir nou is alles mahala! Geniet dit. En dankie dat jy weer met ons is!

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.