Stap vir gesondheid en ’n ligter gemoed

MET DAPPER EN STAPPER

Stap vir gesondheid en ’n ligter gemoed

’n Aptyt vir stap en ’n aptyt vir die lewe gaan hand aan hand. En terwyl jou liggaam sy oortollige lading met elke tree afskud, help stap jou ook sommer om jou gemoedslas oor dinge soos beurtkrag te verlig, skryf ILSE BIGALKE.

IN ’n onlangse artikel deur Joan Muller in Vrye Weekblad is Hermanus (my tuisdorp) se lof as ’n toevlugsoord vir Suid-Afrika se superrykes besing. Maar Hermanus is natuurlik ook bekend vir die reuse-gaping tussen arm en ryk; ongelukkig ’n ware mikrokosmos van die groter Suid-Afrika.

Al is die spogbuurte min beskore, is daar een luukse waartoe élke inwoner vrye toegang het: Die wandelpad wat al langs die kus kronkel, is binne maklike bereik van verreweg die meeste huise, ook dié in die informele nedersetting Zwelihle.

Dié ikoniese sementpaadjie tussen fynbos en see strek oor sowat 12km van die nuwe hawe aan die een kant van die dorp tot by die blouvlagstrand Grotto aan die ander. Hier is Walkerbaai en sy ryk seelewe jou woning – onder meer die suidelike noorkappers wat elke jaar kom paar en baljaar...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Vrye Weekblad het op 1 Oktober 2022 geskuif van Arena Holdings na die Nuwe Vrye Weekblad Mediagroep. Dit beteken dat ons jou asseblief moet vra om weer ’n lesersprofiel te skep.

Dít sal jou vir Oktober, wat C. Louis Leipoldt nie verniet “die mooiste, mooiste maand” genoem het nie, toegang gee tot alle artikels wat in dié maand gepubliseer is.

Ons hoop dit gee Arena genoeg tyd om alle uitstaande subskripsiegelde aan huidige intekenare uit te betaal.

Van 1 Januarie 2023 sal jy 'n subskripsie uitneem. Maar vir nou is alles mahala! Geniet dit. En dankie dat jy weer met ons is!

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.