Stop die jakkalsdraaie, bou nóú ’n brug oor rassekloof

NOTISIE UIT DIE KLUBHUIS

Stop die jakkalsdraaie, bou nóú ’n brug oor rassekloof

Godsdiens het nog altyd 'n groot rol in die Afrikaner se obsessie met etnisiteit gespeel, skryf DAN BADENHORST. Die kerk volg steeds slaafs Dordt se ortodokse en eksklusiewe dogmatiek − en dit dra by tot die huidige etnisiteitsgedagte en fiksasie met kultuurbeskerming, wat konserwatiewes nou as voorwaardes vir rassesamewerking stel.

  • 26 Maart 2021
  • Klubhuis
  • 5 min om te lees
  • artikel 20 van 27
  • Dan Badenhorst

OM met groot woorde te verbloem hoe ons vir eie bevoordeling en gewin aan ons siele skade ly, is die Groot Leuen van ons lewens. Só kan morele rasionalisasie of godsdienstige skynheiligheid ons gewetens tydelik paai, byvoorbeeld met kapitalisme se “trickle down economy” moraal, dat karperde genoeg voer moet kry sodat daar mieliepitte in die perdedrolle op straat oorbly vir die mossies om op te pik.

Geestelikheid word weer kunsmatig onderhou deur die konsep dat geloof alleen alles, ook die verkragting van menswaardigheid, regverdig.

Maar ons het ongelukkig nie vir Nelson Mandela op sy vrymakende woord geneem by sy inhuldiging as staatspresident op 10 Mei 1994 nie, toe hy verklaar het: “The time for healing has come. The moment to bridge the chasms that divide us, has come. The time to build is upon us.”  ..

Slegs Vrye Weekblad-intekenare kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.