×

Ons het nuus vir jou.

Registreer gratis op Vrye Weekblad en ontvang nuusbriewe per e-pos, lewer kommentaar en meer.
Registreer nou
Ek is nie oukei nie – ek is ’n onderwyser

MEVROU, WAT MAKEER?

Ek is nie oukei nie – ek is ’n onderwyser

Die meeste ouers dink hul kinders piepie laventel op ’n Sondag en dat dit jou as onderwyser se voorreg is om hul kind in jou klas te hê. Maar daar is altyd een kind-en-ouer-paar wat bo die res uitstaan, skryf NADIA SNYMAN, en vertel dan van die Engel Gabriël en sy MoederMaria wat haar een Vrydagmiddag in September huilend en bewend by die huis laat aankom het.

  • 26 November 2021
  • Klubhuis
  • 17 min om te lees
  • Artikel 17 van 29
  • Nadia Snyman

DIS ’n Vrydagmiddag in September. Die weer het al begin draai, maar die hitte laat nog nie die hoenders in die Paarl spontaan ontplof nie. Oor die speakers wil ’n histeriese tannie by ’n verwarde radio-aanbieder weet waar sy ’n klag teen Eskom kan indien; haar yskas het opgepak na die laaste beurtkragsessie en Pappa soek ’n yskoue stywe dop as hy by die huis kom.

Ek sit in my kar voor my motorhuis. Al wat ek moet doen om my naweek amptelik te begin, is om my kar af te skakel, uit te klim om my sleutel in die swaar moonlock te draai en dan die ou houtdeur op te lig. Ja, my motorhuisdeur werk nog met die hand – ek is ’n onderwyser, nie Elon Musk met sy penis-ruimtetuig nie.

Maar ek kan nie...

Slegs Vrye Weekblad-intekenaars kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud. Daar is ’n spesiale tarief vir pensioenarisse.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Het jy ’n intekenbewys? Gebruik dit nou.

Vrae of probleme?
E-pos hulp@vryeweekblad.com of skakel 0860 52 52 00.

Speech Bubbles

Om kommentaar te lewer op hierdie artikel, registreer (dis vinnig en gratis) of meld aan.

Lees eers ons Kommentaarbeleid voor jy kommentaar lewer.

Alle kommentaar moet ons kommentaarreëls volg.
X