Ek is nie oukei nie – ek is ’n onderwyser

MEVROU, WAT MAKEER?

Ek is nie oukei nie – ek is ’n onderwyser

Die meeste ouers dink hul kinders piepie laventel op ’n Sondag en dat dit jou as onderwyser se voorreg is om hul kind in jou klas te hê. Maar daar is altyd een kind-en-ouer-paar wat bo die res uitstaan, skryf NADIA SNYMAN, en vertel dan van die Engel Gabriël en sy MoederMaria wat haar een Vrydagmiddag in September huilend en bewend by die huis laat aankom het.

  • 26 November 2021
  • Klubhuis
  • 17 min om te lees
  • artikel 17 van 29
  • Nadia Snyman

DIS ’n Vrydagmiddag in September. Die weer het al begin draai, maar die hitte laat nog nie die hoenders in die Paarl spontaan ontplof nie. Oor die speakers wil ’n histeriese tannie by ’n verwarde radio-aanbieder weet waar sy ’n klag teen Eskom kan indien; haar yskas het opgepak na die laaste beurtkragsessie en Pappa soek ’n yskoue stywe dop as hy by die huis kom.

Ek sit in my kar voor my motorhuis. Al wat ek moet doen om my naweek amptelik te begin, is om my kar af te skakel, uit te klim om my sleutel in die swaar moonlock te draai en dan die ou houtdeur op te lig. Ja, my motorhuisdeur werk nog met die hand – ek is ’n onderwyser, nie Elon Musk met sy penis-ruimtetuig nie.

Maar ek kan nie...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Welkom by Vrye Weekblad. Ons inhoud is nou in Afrikaans én Engels beskikbaar.

Al wat jy hoef te doen om gratis te begin lees, is om met jou e-pos te registreer en ’n wagwoord te skep.

Om dit te doen, kliek eenvoudig op “REGISTREER”.

Reeds geregistreer? Kliek op “MELD AAN” om voort te gaan.

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.