Met die maan gepla in Ysland

MAAN-MANIE

Met die maan gepla in Ysland

Neil Armstrong en sy mede-ruimtevaarders het Ysland besoek voordat hy die eerste mens geword het om op die maan te loop. In 'n buite-aardse belewenis het PIET VAN NIEKERK op Armstrong se spoor geloop.

DIS verstommend hoe vinnig jy ’n skare trek as jy ’n man in ’n ruimtepak verfilm wat tussen stomende en borrelende modderpoele probeer maak of hy byna gewigloos oor die maan se oppervlak bons. Dis presies wat ons heeltemal teen ons sin regkry by Hverarönd in die hartjie van ’n Arktiese woestyn in die noorde van Ysland, waar ons ’n kort dokumentêre program en multimediastorie vir die BBC se reisafdeling skiet.
Omring deur fumarole waaruit stoom, gas en kleurvolle modder teen kookpunt borrel met geen plantegroei in sig nie, is dit ’n buiteaardse prentjie wat ons probeer skep, maar met so baie toeriste blaas ons ’n taktiese aftog van die selfiebehepte agies en wyk uit na die Hrossaborg-krater...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Die meeste van ons artikels is slegs vir ons intekenaars, maar hierdie een is gratis solank jy registreer.

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vrae of probleme?
E-pos hulp@vryeweekblad.com of skakel 0860 52 52 00.

X